ÖĞR. GÖR. OSMAN UTKAN

Ateşle Oynayanlar

Ateşle Oynayanlar

Son zamanlarda özellikle Hatay’daki orman yangınlarında öne çıkan “Ateşin çocukları” ismiyle PKK’lı bir terörist grup ortaya çıkmış. Aslında bu yaz çıkan yangınların büyük kısmı bunlar tarafından ortaya çıkarılmış olduğu onlara ait hesaplar takip edildiği takdirde anlaşılmaktadır. Son yıllarda PKK’ya yönelik başarılı operasyonların gerçekleştirilmesiyle birlikte bu alçaklar ormanları hedef almaya başladılar. Nitekim Hasip Kaplan 2019 yılındaki bir tweetinde “Ateşin Çocukları”ndan bahsetmiştir. Aslında son birkaç yıldır ormanlarımızı kundaklamak suretiyle bizlerden intikam almak isteyen bir yaklaşımları olduğu söylenebilir.

“Ateşin çocukları” denmesinin sebebi aslında sadece yangınlar çıkardıkları için değildir. Aynı zamanda terör örgütünün gerçek inanışına da vurgu yapması itibariyle bu ifade önemlidir. PKK terör örgütüne göre onların gerçek dini Zerdüştlük’tü, ancak sonradan zorla İslam edilmişlerdi. Yakalanan örgüt üyeleri kendilerine zerdüştlüğün kitabı olan Avesta’nın okutulduğunu itiraf etmiş olmaları da göz önünde bulundurulursa neden “ateş” kelimesinin kullanıldığı anlaşılacaktır. Zerdüştlükte ateş kutsaldır. Yani bu orman yakan terör örgütü üyelerinin insanlıkları ve inançları yoktur.

Devletimiz terörle mücadelede olduğu gibi birçok cephede başarılı mücadeleler vermektedir. Nasıl ki terör örgütlerine dünyayı dar ettiyse ve onların kökünü kuruttuysa ülkemizin diğer sabotaj ve kundaklamalar yoluyla gerçekleşen saldırılarla da en iyi şekilde mücadele edeceğine inancımız tamdır. Ülke olarak birlik ve bütünlük içerisinde olunduğu müddetçe kimse bize zarar veremeyecektir. İnşallah en kısa zamanda seksen milyon fidanımız önce ağaca sonra ormana döner yurdumuzda.

Birlik bütünlük deyince değinmeden geçilmeyecek düşüncelerim var. Yakın tarihte Taksim Gezi Parkı’ndaki birkaç ağaç için ülkeyi ateşe verenlerden ses seda çıkmaması ilginç geliyor. Birkaç ağaç değil ciğerlerimiz olan ormanlarımız yakıyor kundaklanıyor bu tayfadan ses yok. O gün meydanlarda olan sanatçılarımız ölü taklidi yapmaya devam ediyorlar. Muhalefet partileri de hala ses vermiş değil. Alakalı alakasız her konuda görüş bildiren Mimarlar Odası ve Tabipler Birliği'nden de ses çıkmış değil. Mesele PKK olunca HDP olunca susmayı tercih ediyorlar. Bu iki yüzlülüğü bu millet kaydetmiştir.

En ilginç olan bir diğer olay ise HDP’nin ambleminde yatan çelişkidir. Malum HDP’nin amblemi ağaçtır. Tabi ki bu görünen yüzleri. Ancak gerçek yüzlerinin ise ateş olduğu görülmüştür. PKK’nın alçak ve hain eylemlerini lanetlemeyen HDPKKlıların orman yakan kundakçılar oldukları net bir şekilde kundaklanarak yakılan ormanlardan anlaşılmıştır. Maskeleri düşmüş ve gerçek yüzleri görülmüştür.

Bizler ciğerlerimiz yakılırken susmayacağız. Onlar yaktıkça biz daha çok ağaç dikeceğiz. Ormanlar yeşerteceğiz. Her platformdan bu vicdansızlığa ve bu teröre tepkimizi vermeye devam edeceğiz. Kıyamet kopsa bile elimizdeki fidanları toprakla buluşturmaya devam edeceğiz. Teröristlere inat yaşadığımız toprakları ihya edeceğiz. Çocuklarımıza yaşanabilir bir dünya sunmak için çabalayacağız.  Onlar yakmaya bizler yapmaya uğraşacağız. İnsanlarımıza sahip çıktığımız gibi börtüye ve böceğe de sahip çıkacağız. Ormanlarda yaşayan bütün hayvanlara da sahip çıkacağız. İbrahim’i yakan ateşi söndürmek için ağzında su taşıyan karınca gibi biz de safımızı belli edeceğiz.

Gelelim “Ateşin Çocukları”na. Onlarda yaktıkları ateşlerde yanacak inşallah. Ateşin yanarken “Allah’ım beni Cehennem ateşinde yakma” diye dua ettiği Cehennem’in dibini boylayacaklardır. Ateşle oynayanlar er veya geç cezalarını çekeceklerdir. Ateşin çocukları değil ateş olsalar dahi cürümleri kadar yer yakarlar. Yaşasın zalimler için Cehennem.

Osman Utkan

11.10.2020

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Yazarın Diğer Makaleleri