Orhangazi Serbest

Milli Eğitim Bakanı'na Açık Mektup

Sayın Milli Eğitim Bakanım

Bir öğrenci olarak değil, bir ‘’evladınız’’ olarak yazıyorum. Lütfen okuyun. Gözünüzün içine bakarak konuşuyormuş ve gözlerimden yaşlar akıyormuş gibi okuyun.

Bu satırları Fen-Edebiyat Fakültesi okuyan tüm öğrenci arkadaşlarım adına yazıyorum. Bilhassa öğretmenlik hayali kuran öğretmen adayları adına yazıyorum.

Bizler Fen-Edebiyat Fakültesini tercih ederken ‘Pedagojik formasyon’ hakkımız vardı. Bu hak bizim elde ettiğimiz bir haktı. İfade ettiğiniz gibi müktesep bir hakkımızdı. Bu hakkın var olduğu düşüncesiyle Fen-Edebiyat fakültesini tercih eden on binlerce öğrenci arkadaşım var. Benim hayalim bu yönde olmayabilir belki ama, omuz omuza verdiğim, aynı sıralarda okuduğum arkadaşlarımın birçoğunun hayali bu yönde.

Bu sıralar ‘evlatlarınız’ hatta meslektaş adaylarınızın yürekleri buruk, kalpleri kırgın…

Diyorlar ki; ‘’ Maç oynanırken kurallar değişmez Ziya Hocam! ‘’

Diyorlar ki; ‘’ Hani müktesep hakkımız zarar görmeyecekti Ziya Hocam! ‘’

Ben de diyorum ki; ‘’ Kulak verir misiniz Ziya Hocam? ‘’

Evet, daha önce yüklü miktarda ücret ödeyip, beklenti içine girdiğimiz doğrudur. Lakin getirilen bu program ile daha önce formasyon almak için verdiğimiz ücretin kat ve kat fazlası iki yıl boyunca yine bizlerin cebinden çıkacak. Geçen zaman ise cabası…

Evlatlarınız olarak diyoruz ki; Müktesep hakkımızın elimizden alınması doğru değil. 2016 yönetmelik mağdurlarının mağduriyetleri giderilmeli ve bir karar alınacaksa hali hazırda eğitim gören öğrenciler bu kararın dışında tutulmalıdır.

Saygı ve sevgilerimle…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Yazarın Diğer Makaleleri