Veysel Ekinci

Darbe Çalışması Tam Gaz

Özellikle Ak Parti'ye ve tabiki Lideri Sayın Erdoğan'a karşı çok sayıda darbe girişimi olmuş; hala  bu amaçla çalışmalar daha organizeli, geniş çaplı, sistematik, iç ve dış destekli olarak ; bilenmiş, keskinleşmiş bir şekilde devam etmektedir.
  Bir yandan iç muhalefetin kirli ittifakı, diğer yandan ABD ve Avrupa'nın açık desteği ile; Sayın Erdoğan'ı indirmek uğrunda, yani Cumhurbaşkanı'na darbe yapabilmek  için gece- gündüz  çalışmalar tam gaz devam ediyor.
  Daha ilk baştan yüksek yargı, güçlü basın, çöreklenmiş ve köhneleşmiş bürokrasi, jürostakrasi tarafından sayısız engelleme, yasaklama, hapse atma şeklinde sürekli darbe girişimlerine maruz kalmış bir hareket var göz  önünde.
 17/25 Aralık yargı, Gezi kalkışması, MİT tırlarına saldırı ve nihayetinde  15 Temmuz kanlı darbe girişimi başarısızlıkla sonuçlanmıştır.
 Hemen belirtelim ki; bu kalkışmalarda halk , liderinin arkasında durmuş ve ölümüne kenetlenmiştir.
 Çok geniş cepheden gelen saldırılara liderin dirayeti ve cesareti; halkın dava  bilinci , lidere tam desteği; tabi ki Allah'ın yardımı ile karşı konulabilmiştir.
  Mesela, gezi kalkışmasında yurt dışı gezisinde olan Erdoğan'ın, Afrika dönüşünde milyonlar havaalanlarına akın edip destek gösterileri yapmışlardı. 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı ile başta Atatürk Havaalanı  olmak üzere ülkenin her bir noktasına akın etmişlerdi.
 Allah korusun, ülke bölünmenin eşiğine gelmiş, Güneydoğu'da Pkk  devleti kurulma hazırlıklarını yapmış, sınıra kadar gelmiş, sonucu bekliyorlardı.
  ABD ve Avrupa ; bu sefer de, "bizim çocuklar başardı' diyebilecekler  miydi! Bunun heyecanlı, meraklı ve kararlı, emin bir şekilde bekleyişi içerisindeydiler.
  Dünyanın en donanımlı, en organize, teknoloji destekli darbe girişiminin püskürtülmesinde sihirli üç temel prensip yatar: Liderin cesareti ve dirayeti; halkın kararlı bağlılığı ve desteği; nihayetinde iyi niyet, haklı dava, yolun hak oluşu, mazlumların duası sonucunda Mevla' nın yardımı...
  Merhum, istiklal marşı şairi Mehmet Akif Ersoy'a; Böyle bir şiir daha yazar mısın dediklerinde: "Allah o günleri bir daha göstermesin" demişti.
 O dönemleri hatırlamak bile  istemiyoruz.
 Elbette ki, vahametini, şiddetini, kalleşliğini, acımasızlığını  yıl dönümlerinde anmak, canlı tutmak, gelecek kuşaklara aktarmak durumundayız.
 Bu etkinlikleri oynanacak, gülünecek, müziklerle coşulacak, eller havaya kalkacak bir şenlik havasında kutlamak; bu millii mücadelenin ruhuna karşı en büyük saygısızlık ve gaflettir.
  Darbe girişiminin sebebi, oluş biçimi mücadelenin gelişimi, birlik - beraberlik konulu sempozyumlar yapılmalı, uyarılar, tavsiyeler , hatırlatmalar, manevî güç kaynaklarının önemi vurgulanmalı, kaynaşma sağlanmalıdır.
 Tabi ki halkın ve gençlerin bu etkinliklere katılımlarını  sağlamak için müzik de olabilir; ama müzikler eğlenceden çok kahramanlık, cesaret,   kaynaşmak konulu olmalıdır.
 Ezanın, salânın,  aktif, pratik etkisinden bahsedilmeli, vatan, bayrak, ezan sevgisi : tabiki iman gücü, vatansızlığın ne demek olduğu; canlı örneklerle anlatılmalıdır.
 Allah bir daha bu millete böyle anlar yaşatmasın.
  Bunun için her zaman uyanık ve dikkatli  olmak zorundayız.
 Bahçeli'nin" Sayın Erdoğan'ı iyi takip edip, iyi anlayınız" uyarısını dikkate almalıyız

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Yazarın Diğer Makaleleri