Veysel Ekinci

Ak Parti Ruhu Bu Değildi !!

AK PARTİ RUHU BU DEĞİLDİ!

 Küllerinden doğan, bin bir ümit ve heveslerle kurulan Ak Parti, bu milletin ve ümmetin yegane ümidi olmuştu.
 Gerçekten, İslam ve insanlık adına sayısız hizmetler etmiştir. Ümmetin derdine dert olmaya çalışmış, ülkemizin hakkını her platformda savunmuş, mazlumların gözyaşları ile sulanmış dualarını almıştır.
 Tayyip Erdoğan liderliğinde emperyalizme ve sömürgecilere meydan okumuş, hiç bir tehtide boyun eğmemiş, gerektiğinde kellesini ortaya koymuştur.
 Bu cesareti, hakim güçleri içte ve dışta çılgına çevirmiş, deli danaya döndürmüştür. Bu gücü; öncelikle yüce Yaratıcı'dan, yıllarca ezilen halktan, kendi iman gücü ile taçlanan cesaretinden ve haklılığından almıştır.
 Hiç bir tehtid ve iltifata boyun eğmeyerek ülkenin onurunu ayakta tutmuştur.
 Tehtitler karşısında geri adım atmayıp, savaşları göze almıştır.
 Ülke gelişimi, sanayisi, milli savunma konularında inanılmaz seviyeye çıkılmıştır.
 Müslüman halk baskılardan kurtulmuş, inançları doğrultusunda özgürce yaşam hakkına kavuşmuştur.
 Baskı ve tehtitlerle susturulamayan bu hareket içten çökertilmeye çalışıldı. Ya parti içerisine dıştan sızmalar oldu veya içerden koprtmalarla parçalamaya çalışıldı.
 Kuruluşundaki ve Lider kadrosundaki amaç Allah için mücadele, O'nun rızasını kazanma, ülkeye ve insanlara hizmet etmekti. 
 Elbette ki, büyük oranda bu ruh devam ediyor.
 Ne yazık ki bu ruhu kavrayamamış, ürkek, makam sevdalısı, canı tatlı kişilerin belirli koltukları tutmuş olmaları acı bir gerçektir.
 Oysa bu davanın öncüleri hakkı söylemekten, haykırmaktan, yaşamaktan, yaşatmaktan taviz vermemişlerdir.
 Üzerlerinde kopleksten, korkaklıktan, ürkeklikten, karamsarlıktan eser yoktu. Hakkı olduğu gibi, eğmeden, bükmeden haykırmaktan çekinmediler/ çekinmezler.
 Bu kararlı tutum da ülkeyi bu seviyeye getirdi.
 Ne yazık ki, Ak Parti' de koltuk  işgal eden, kurucu ruhu özümseyemeyen, ana ruhu kavrayamamış  olanların varlığı son derece kaygı vericidir.
 Bu Parti ve Lideri bu ruhla ayakta duruyor, bu ruhla destek buluyor, bu ruhla şeref kazanıyor. Dine ve diyanete karşı saldırılara fırsat vermiyor, sonuna kadar haklarını savunuyor.
 Son zamlarda öylemi oluyor? Maalesef hayır. Hala, yıllar öncesinin takiyyesini, ürkekliğini, korkaklığını yaşatmaya çalışan koltuk sahipleri var. Kim adına neyi saklıyor, neyi yumuşatıyor, kimin adına kime yumuşuyorsunuz?
 Allah'ın emir ve yasaklarını söylemekten, uygulamaktan neden korkuyorsunuz? Bu değerlere saldıranların paralelinde hareket ediyorsunuz. Sizin onları değil, Allah'ı ve bu davaya gönül verenleri memnun etmeniz gerekir.
 Bu arada, ne verirseniz verin, sizi sevmiyecekler, boşuna şirinlikler sergilemeyin.
  İslami hükümleri söyleyen, hatırlatan, uyaran, tavsiye eden Diyanet camiası, mevcut muhalefetin hedef tahtasında iken, Ak Parti koltukçularının bunların paralelinde sözler sarf etmeleri akla ziyan bir tutumdur.
  Diyanet işleri başkanı, müftü, imamlar dinden, Allah'ın hükümlerinden, ayetten, hadisten bahsetmesinler, maç mı anlatsınlar? Özgürce, dini eksende görüşlerini bildirecek, halkı uyaracaklardır.
  Dinden ve diyanetten haz etmeyenlerin saldırılarına katkıda bulunmak Ak Parti ile bağdaşamaz.
  Ya aklınızı başınıza devşirir, bu ruha dönersiniz; ya da ruhunuza uygun partilere geçersiniz. Sızın yüzünüzden bu partiden uzaklaşanlara sebep olamazsınız.
 Hele Allah adına, hükümlerde güzelleme yapamazsınız.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Yazarın Diğer Makaleleri