Almanlardan çok konuşulacak 'Hamas' itiraf!

Alman Der Spiegel dergisi, "Hamas yenilebilir mi?" sorusunu yönelttiği sayısında, bu fikrin gerçekçi olmadığı belirtildi. İsrail'in Hamas'ı yenme ya da ortadan kaldırma fikrinin gerçek olmadığının ifade edildiği analizde, Hamas'ın ortadan kaldırılması senaryosunun imkansız olduğu vurgulandı

7 Ekim'den bu yana Gazze'ye ölüm kusan ve 20 binden fazla sivili şehit eden İsrail Gazze'de umduğunu bulamadı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, koltuğunu terk etmesi konusunda baskılarla karşı karşıya kaldı.

ABD basınından Bloomberg, Hamas'ın ucuz maliyetli insansız hava araçlarının İsrail'i geride bıraktığını yazmış, "Kısıtlı bütçeyle İsrail'i alt ettiler" yorumunda bulunmuştu.

"İSRAİL HAMAS'I YENEBİLİR Mİ?"

Bu kez Almanya merkezli Der Spiegel dergisi, "Hamas yenilebilir mi?" sorusunu yönelttiği sayısında, bu fikrin gerçekli olmadığını belirtti.

Hamas'ın yok edilemeyeceğinin ortaya çıktığı ve İsrail saldırılarının söz konusu Filistinli grubu daha da güçlendirdiğine dikkat çekildi.

Filistin halkının Hamas'a desteğine işaret edilen analizde, Hamas'ın ortadan kaldırılması senaryosunun imkansız olduğu vurgulandı.



"ORTADAN KALDIRMA FİKRİ GERÇEKÇİ DEĞİL"

Konuyla ilgili bir uzmanın görüşlerine yer verilen yazıda, şu ifadeler kullanıldı:

İsrail'in Hamas'ı yenme ya da ortadan kaldırma fikri gerçekçi değil. (Olsa bile) Bu hareketin ideolojisi, başka bir hareketle ortaya çıkar.

"TOPLUMA KÖK SALDILAR"

İsmi açıklanmayan İsrailli bir askeri analist, görüşlerini dile getirdi:

Hamas, yalnızca bir 'örgüt' değil, aynı zamanda topluma kök salmış, fikirleri zihinlerde ve kalplerde yer edinmiş bir güçtür. Bu süreç, onlarca yıl sürer.

"STRATEJİK AÇIDAN GÜÇLENDİ"

Söz konusu Alman dergisi, Hamas'ın İsrail saldırıları nedeniyle askeri olarak zayıflamış olsa bile, stratejik açıdan daha güçlü hale geldiğinin altını çizdi.

Öte yandan Hamas'ın Gazze'deki lideri Yahya Sinvar'ı 180 saat sorguladığını söyleyen İsrail iç istihbarat teşkilatının eski başkanı Michael Kobe, Sinvar'ın "çok zeki" olduğunu ve birkaç ay içinde İbranice öğrendiğini dile getirdi.

kaynak www.muhabir.com.tr

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler