Başkan Gülsoy: “Kayseri’nin Almanya’yla toplamda 432 milyon dolarlık bir ticaret hacmi var”

Başkan Gülsoy: “Kayseri’nin Almanya’yla toplamda 432 milyon dolarlık bir ticaret hacmi var”

Kayseri Ticaret Odası ve Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğiyle ‘Almanya ile ticaret’ konulu bilgilendirme toplantısında konuşan Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, “Türkiye-Almanya arasında 45 milyar dolar kadar ticaret hacmi var. 21 milyar dolar ihracat iken 24 milyar dolar da ithalatımız bulunuyor. Kayseri’nin Almanya’yla 363 milyon dolarlık ihracatı, 69 milyon dolar da ithalat olmak üzere toplamda 432 milyon dolarlık bir ticaret hacmimiz var.  Bunu hem Kayseri için hem de ülkemiz için daha üst seviyeye çıkarmamız gerekiyor” dedi.
 
Kayseri Ticaret Odası ve Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğiyle ‘Almanya ile ticaret’ konulu bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Kayseri Ticaret Odası’nın Rıfat Hisarcıklıoğlu Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya; Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Nebi Doğan, Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Gökhan Özoğlu ve Genel Sekreter Yardımcısı Sevgi Kalaycı, oda temsilcileri ve iş insanları katıldı. Türk-Düzenlenen toplantıda Alman Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Gökhan Özoğlu, Almanya’daki ticarî koşullara dair bilgilendirmelerde bulunurken katılımcıların da sorularını yanıtladı.
 
Toplantı açılışında konuşan Kayseri  Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy; Türkiye’nin İkinci Dünya Savaşı sonrası özellikle Almanya’nın kalkınmasında önemli bir rolü olduğunu belirtirken, “İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra Avrupa ülkelerine ve özellikle Almanya’nın kalkınmasına insan gücüyle müthiş destekler verdik. Bu desteğimiz de halâ devam ediyor. Bugün baktığımızda 3 milyonun üzerinde Almanya’da yaşayan Türk vatandaşımız, yüz bine yakın da girişimcimiz var ve Alman ekonomisine müthiş katkı sağlıyorlar. Almanya’nın AB üzerindeki etkisi Almanya’yı farklı bir konuma getiriyor. Almanya, Avrupa Birliği arasındaki ilişkilerimizde hep öncü olmuştur. Türkiyesiz bir Avrupa Birliği, Avrupa Birliği’ne mensup olmayan bir Türkiye olmamalıdır. Türkiye’nin içerisinde bulunduğu bir Avrupa Birliği, hem ekonomik hem de savunma yönünde çok daha güçlü bir duruma gelir” diye konuştu.
 
‘DÜNYADAKİ TEK GEÇERLİ DİL, TİCARETTİR’
 
Yapılan lobi faaliyetlerinin ve ihracatın artırılmasının dostlukları da pekiştirdiğini söyleyen Başkan Gülsoy, “Bizim hedefimiz, Almanya’yla olan ilişkilerimizi daha üst seviyeye çıkarmak. İlişkileri, ticareti ileri seviyelere taşıdığımızda dostlukların da daha ileri seviyeye çıktığını görüyoruz. Türk vatandaşlarının vizesiz seyahat etmesinde Almanya’nın desteğini de bekliyoruz. Bu yüzden bizim odalarımızın lobi faaliyetleri yapması sizlerin de ihracat yaparak ilişkilerimizi daha üst seviyeye çıkarması gereklidir. Dünyadaki tek geçerli dil; ticarettir, kazan-kazan mantığıyla, karşılıklı menfaatle ülke ekonomilerine katkı verebilmek ve dostlukları pekiştirmektir” dedi.
 
‘KAYSERİ’DEN ALMANYA’YA YAPILAN TİCARETİN HACMİ 45 MİLYAR DOLAR’
 
Kayseri ve Almanya arasındaki ticaret hacminin 432 milyon dolar olduğunu söyleyen Başkan Gülsoy, “Türkiye-Almanya arasında 45 milyar dolar kadar ticaret hacmi var. 21 milyar dolar ihracat iken 24 milyar dolar da ithalatımız bulunuyor. Kayseri’nin Almanya’yla 363 milyon dolarlık ihracatı, 69 milyon dolar da ithalat olmak üzere toplamda 432 milyon dolarlık bir ticaret hacmimiz var.  Bunu hem Kayseri için hem de ülkemiz için daha üst seviyeye çıkarmamız gerekiyor. Daha üst seviyeye çıkarabilmemiz için de söylediğimiz gibi Avrupa Birliği’nde bulunmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler