Ahmet Avanlıer

Ben Artık Bir Muhalifim

BEN ARTIK BİR MUHALİFİM

Uzun yıllardır tanıdığım bir arkadaşım ile hasbihal ederken, keşke “ÖN YARGILARINDAN” kurtulsan kardeşim, o zaman beni daha iyi anlarsın dedi,
“Tamam, ön yargılarımı bir kenara bıraktım hadi anlat kardeşim” dedim ve başladı anlatmaya;
Mesela, muhalif olmak senin algıladığın gibi bir şey değil dedi.
Muhalif olmak, sistemin tüm dayatmalarına rağmen benim doğrularım var, ben koyun değilim, size boyun eğmiyorum diyebilmektir dedi.
Muhalif olmak, İnandığını gür sesle, korkmadan haykırabilmektir dedi.
Muhalif olmak, haksızlığa karşı boyun eğmemek, sana ait olan değerlerini müdafaa için pısırık kalmamak, sonuna kadar ve yılmadan mücadele edebilmektir dedi.
Muhalif olmak, etrafında olan bitene başkasının gözü ile değil kendi gözünle bakabilmek, hadiselere karşı tavrını koyabilmektir dedi.
Muhalif olmak, senin olana, ne pahasına olursa olsun sahip çıkmaktır dedi…

Kendisini aydın, vatansever bir muhalif olarak nitelendiren, bunun kendisine sosyal bir üstünlük sağladığını düşünen ve bulduğu her fırsatta kendisi gibi düşünmeyenleri “koyun” olarak etiketlemeyi entellektüellik zanneden bu zihniyetin temsilcisi sevgili! kardeşime önce içten bir teşekkür ettim. Ön yargılarımdan kurtulup kendisini dinleyince konuyu daha iyi anladığımı ve artık güçlü bir muhalif olmaya karar verdiğimi, İhmâl ettiğim birçok değeri hatırlattığı için de kendisine müteşekkir olduğumu söyledim.

Evet dostlar, sevgili kardeşime hâk verdim ve BEN ARTIK KOYU BİR MUHALİFİM.

Özellikle ahir zamanın, süsleyip püsleyip adına yenidünya düzeni dedikleri sistemin tüm dayatmalarına karşı “benim doğrularım var” diyorum. Bu doğrular Kur’an’da Allah’ın emrettiği, Tek rehberim, önderim Rasûlullâh (sav)’in örnek hayatındaki doğrulardır. Ben koyun değilim ve sizin içinde maneviyat olmayan tüm ideolojilerinize boyun eğmiyorum. Ateist, deist, kitabıma uymayan, dinime düşman bütün “ist !”lerinize Muhalifim.

Ben Artık Bir Muhalifim. İnandığım değerlerimi korkmadan haykırmak son nefesime kadar savunmak boynuma borç olsun. Ceddimin kabrini tekmeleyenlere, Atama Kızıl Sultan diyenlere, Camilerimi ahıra çevirenlere, Geçmişim ile bağımı koparmaya çalışanlara, dinime düşman olan herkese son nefesime kadar Muhalifim.
Ben Artık Bir Muhalifim. Tüm mazlum coğrafyada Müslüman kardeşime zulmedenlere, Filistin’de, Afrika’da, Suriye’de, Arakan’da, Doğu Türkistan’da haksızlığa sessiz kalanlara, “Sanane Arab’ın meselesinden” diyerek Müslüman kardeşimden beni uzaklaştırmaya çalışanlara, Türk, Kürt, Çerkez diye bin yıllardır bu toprağın kadim sahiplerini karşı karşıya getirenlere, kardeşliğime göz dikenlere Muhalifim.
Ben Artık Bir Muhalifim. Etrafımda olan biteni görüyorum. Toprağımda gözü olanı görüyorum. Camiimde, ezanımda, bayrağımda gözü olanı görüyorum. İstiklalime kastedeni, gençliğimde gözü olanı görüyorum. Görüp de görmemezlikten gelene, şuurunu kaybedip kör olup görmeyene, Karabağ’da ne işimiz var, Akdeniz’de, Libya’da, Suriye’de ne işimiz var diyene, Kudüs’ten bize ne “onlar da topraklarını satmasalardı” diyen aslını bilmeden kendisine küffarın verdiği sufleyi seslendiren tüm cahillere Muhalifim.
Ben Artık Bir Muhalifim. Bu kadar büyük Camiiye ne gerek var diyene, köprüye baraja karşı olana, Ayasofya’nın açılmasına sevinemeyene, bir dikili ağacı, işe yarar bir projesi olmadığı halde milletin menfaati olan her şeye muhalefet edene Muhalifim.
Ben Artık Bir Muhalifim. Hırsına kurban olup, ömrünü değerlerime küfürle geçirenlerle aynı safta olanlara, kardeşinin katilinin koluna girip siyaset yapanlara Muhalifim.
Ben Artık Bir Muhalifim. Benim olana ne pahasına olursa olsun sahip çıkacağım. Ülkemin Cumhurbaşkanına hakaret edenlere, bu davanın liderini yalnız bırakanlara, kuzu postuna bürünmüş çakallara, bizden görünüp sırtımızdan vuranlara, menfaatine davasını satanlara Muhalifim.

Hülâsa dostlar, inandığımız değerlerimiz için bize sunulan ve bizden olmayana muhalif olmak gerekiyorsa ki gerekiyor, bunun da hakkını vermek gerekir vesselam.
Muhalefet kavramını anlattığın, hatırlattığın ve bana bu fırsatı verdiğin için sana çok teşekkür ederim sevgili kardeşim.
Kalın sağlıcakla.

Ahmet AVANLIER / 29.09.2021

3 Yorum

Ekrem demirtaş

Ekrem demirtaş

29 Eylül 2021
Emeğine sağlık Ahmet hocam çok güzel bi yazı 🙏👏👏

Erkan

Erkan

01 Ekim 2021
Sevgili abim senden Allah razı olsun. Kalemine yüreğine sağlık. Bende senle aynı düşünen yanında olan ve ve bununla da şeref duyan muhalifim.

Mehmet İrşad GÜ

Mehmet İrşad GÜ

01 Ekim 2021
Hay Maşallah çok güzel olmuş. Eline emeğine yüreğine sağlık Abi.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Yazarın Diğer Makaleleri