Benli" Kırmızıya Geçme Tehlikesi İle Karşı Karşıyayız


Il Sağlık Müdürü Doç. Dr.Ali Ramazan Benli, vaka artışı konusunda uyardı. Vaka artışının devam ettiğini belirten Benli, kırmızı kategoriye dikkat çekti.
Benli, "İlimiz; risk değerlendirme kriterlerine göre; yüksek riskli (turuncu) kategoride yer alsa da, vaka artış hızımıza bakıldığında önümüzdeki dönemde çok yüksek riskli (kırmızı) kategoriye çıkma tehlikesiyle karşı karşıyayız.
Tedbirli ve kademeli normalleşmeye geçtiğimiz bu dönemi iyi değerlendirmeliyiz. Riskli ve kalabalık alanlardan uzak durmalı, maskeyi doğru kullanarak önlemleri elden bırakmamalıyız. Özellikle taziye ziyaretleri, nişan, komşu gezmelerinden uzak durmalı, arabaşı sofraları, bağ oturmaları gibi şehrimize özgü toplu etkinliklerden kaçınmalıyız.
Tedbirlere uyum ve aşılama bizim en önemli gücümüz olacaktır. Dünyada aşılamada ilk 5’te yer almanın gururunu yaşadığımız bu günlerde; aşı hızımızla biz de ilimizdeki 186 bin olan hedef nüfusumuzun %68’i aşılanmış durumdadır.
Kayseri olarak risk grubumuzun turuncudan kırmızıya dönmemesi için tedbirlere sıkı sıkıya bağlı kalarak, sıramız geldiğinde aşılarımızı yaptırmamız gerekmektedir. Ayrıca aşısını olmamış yaşlılarımız için yardımcı olalım." dedi.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler