VEYSEL EKİNCİ

Bu Ne Telaş Bay Koro?

BU NE TELAŞ BAY KORO?

   Yıllar önce Abim anlatmıştı. Bir maden şirketinde yazıcıydım. Elimde büyükçe bir defter, bir de kalem vardı. İşçilerin yevmiyelerini günlük deftere işlerdim. Zannedersem bu işi yapana puantör denirdi.

     Galeride bir göçük meydana gelir. Maden çavuşu göçükte sıkışır saatlerce kurtarılmaya çalışılır, nihayet vefat eder. Allah rahmet eylesin.

   Sürekli kaytaran biri için fırsat doğmuştu. Herkesin cenazeyle uğraştığı bir anda büroya girer, defterde boş yerleri doldurur, yevmiyelerini tamamlar.

  Oysa vefat eden, sevilen bir komşusu idi.

    Gelelim konuya:

   Şu anda Cumhurbaşkanı'nın başkanlığında, koordineli bir şekilde, asrın vebasına karşı koymaya çalışılıyor. Daha ilk günden kurulan "Bilim Kurulu" ve diğer devlet kurumları ile, eşgüdümlü olarak sıkı bir disiplin uygulandı.

    Diğer ülkelerdeki olaylar takip edilerek, gözlem yapıldı. Onların başarı ya da başarısızlıkları dikkate alındı. Başarılarından faydalanıldı, hatalarından ders çıkarıldı.

    Böylece ülkemize virüsün girmesi ve yayılma süresi uzatıldı. Anında ilaçlar denenmeye başlanıp, yeni ilaçlar için laboratuvarlara kapanıldı.

     İlaçlar temin edilip depolandı. İlaç sıkıntısı yaşanmadı. Kısa sürede tanı kitleri, tıbbi malzemeler, maskeler çoğaltıldı. 15 gün gibi bir sürede 100 adet solunum cihazı geliştirildi. Bir ay içerisinde de 1000 adet üretilmesi hedeflendi.

    Kendi ihtiyaçlarımız dışındakileri başka ülkelerle hibe ya da takas şeklinde değerlendirildi.

  Gözümüzde büyüttüğümüz, koca koca gelişmiş ülkelerin düştükleri acziyeti görünce, ülkemizle sürekli gurur duyduk. Onların talepleri sonucunda yardımlar gönderdik.

  Dikkat edin, ABD ve Avrupa ülkeleri bizden ısrarla yardım istediler /istiyorlar. Çok sayıda ülkeye yardım göndermeye devam ediyoruz.

  Bu anları bize gösteren Allah'a sonsuz şükürler olsun. Bu gururu yaşatıp, sevinç göz yaşları akıtmaya vesile olanlardan, yüce Mevlam sayısız razı olsun.

   Suriye'de, Kuzey Irak'ta, Doğu Akdeniz'de, özellikle Libya'da ülkemizin yaptığı üstün başarı ve hamleler, adeta dünyayı şoke etmiş, parmak ısırtmıştır.

   Rejime ve Rusya'ya karşı kullanılan ihalar, sihalar destan yazmıştır.

   Pekâlâ bizleri onurlandıran, heyecanlandıran başarılar, müzmin hastalıklı muhalefeti neden üzmektedir? Üzüntülerini de koro halinde dillendirmektedirler.

  Hükümetin bu başarısı bunları kahrediyor, hasta oluyorlar.

   Herkesin diken üstünde, virüsle mücadele ettiği bir zamanda bunlar ne diye hırçınlaşıyorlar? Oysa bu asrın musibeti kimseyi, hatta insanlık âlemini ayrım yapmadan tehtid etmektedir.

    Tüm devlet kuruluşları bu musibetle, canhıraş bir mücadele verirken, bunlar Sayın Erdoğan'ı gerek sandıkla, gerekse bir şekilde indirme planları yapmaktadırlar.

  Aceleniz ne? Çırpınışınız neden? Zamanı mı şimdi bunların?

   Böyle bir zamanda, tüm dünya ekonomileri çalkalanırken, sadece Türkiye'de olan bir sıkıntı imiş gibi  Erdoğan'ı topa tutmaları, yangından mal kaçırma telaşıdır.

  Acele etmelerinin sebebi, bu hükümetin, bu belayı kısa sürede alt edecek olmasıdır. Gidişat ve veriler bunu gösteriyor. Bu başarıyı halk görüyor.

   Ayrıca, tüm dünya ekonomilerinin çalkalandığı bir süreçte, ülkemizin ekonomi, savunma ve dış siyaset alanında lider ülkelerden biri olması, bunun yanında Erdoğan'ın liderliğinin bir kez daha pekişecek olması, bunları adeta çılgına döndürüyor.

  Yazıklar olsun, ülkelerinin başarısını, şahsi kinlerinden geride görenlere, başarıyı hazmedemeyenlere.

  Ne mutlu vatanı, dini için sevinç göz yaşları dökenlere, gurur duyup, Liderinin arkasında çelik duvar gibi duranlara.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Yazarın Diğer Makaleleri