Av.Fevzi Konaç

CHP Genetik Kodlarının Gereğini Yapıyor !! Şaşırmadık...

CHP GENETİK KODLARININ GEREĞİNİ YAPIYOR !! ŞAŞIRMADIK...

Ülkemiz bir kaç gündür yine iki konu üzerinden hararetli olarak tartışıyor. İlki CHP’li Fikri Durmuş Sağlar’ın “... türbanlı hakimin adaletinden kuşku duyuyorum” ifadesi, ikincisi ise CHP sözcülüğünü yapan Sözcü Gazetesi’nin manşetinde, 2020 yılının felaket ve gözyaşı getiren olayları arasında Ayasofya’nın açılışının gösterilmesiydi. Dün Ayasofya’yı kapatan irade de, bugün açılmasına karşı çıkan tavırda, CHP’nin ibretlik tutumudur.
    Uzun süredir yakın tarihimize ait okumalar yaparak, Tarih ve Şuur Sohbetleri yapmaya gayret ediyorum. Özellikle yakın tarihimizin bilinmeyen, gizli kalmış veya hesaplı olarak yeni nesillere yalan yanlış aktarılan alanlarının asıl yüzünü öğrenmeye ve merak edenlere anlatmaya çalışıyorum. Osmanlı’nın sonu ve cumhuriyetin başlangıç dönemine ait gerçekleri, doğru ve objektif kaynaklardan öğrenmeye özen gösteriyorum. Bu konuları okurken yukarıda tartışmaya sebep olan iki tavrın gerekçelerini anlamaya, tarihi gerçeklikler üzerinden çözmeye gayret ediyorum.
    Sanıyorum mesele CHP’nin genetik kodlarına dayanıyor.
    Bunu kısaca açmak isterim. Basit bir misal üzerinden anlatırsam; hani bir çocuğun iyi veya kötü tavırları değerlendirilirken “anne/babasına çekmiş, ailesi de böyle idi, ebeveynlerinin ırsi özelliklerini taşıyor” diye tanımlarız ya. İşte bugün ki CHP, refleksleri ve tercihleri ile bana ebeveyninin vasıflarını taşıyan, genetik kodlarında olan düşünsel tavrın aynısını devam ettiren bir çocuk gibi geliyor. Bu açıdan baktığımda ise verdiği tepkiler beni hiç de şaşırtmıyor. Neden mi?
    Birçok kaynaktan okuyup, anladığım kadarıyla cumhuriyetin kurucu iradesini inşa eden CHP’nin kuruluş felsefesindeki temel yaklaşımı şudur; geçmişi yok saymak, gelenekten kopmak, ecdadın hatıralarını silmek ve batılılaşmak adına, bizi biz kılan İslami değerlerden olabildiğince uzaklaşmak ve yeni bir toplum inşa etmek adına İslamın bu topraklardaki bütün izlerini silmek. Hadi daha ileri bir tespit daha ortaya koyalım; bütün dinlerin hükmünü yitirdiği (!) iddiasıyla, yeni bir din ihdas etmek adına, Kemalizmi bir din (!) gibi lanse ederek, bu dinin iman esasları (!) arasında altı ok fikrini sinsice millete lanse etmek. Aslında altı ok fikri, devletin ideolojik ve siyasi bir gelecek tasavvurunun temellendirilmesi gibi görünse de, tüm yaşananlardan, belgelerden, devrin yalakalarının tavır ve yaklaşımlarından edindiğim intiba gereği, altı okun gerçekte bu yeni ideolojik dinin (!) iman esasları gibi topluma dayatıldığı fikrine kapıldığımı ifade etmem lazım.
    CHP’nin genetik kodlarında bu felsefenin olduğunu söylemek ne haksızlık ne de gerçek dışı bir iddiadır. Bu ne yazık ki; yaşanan tüm acılardan dolayı milletimizin sessizce boyun büktüğü ve itirazı olanların ağır bedeller ödediği o zor dönemde, canını kurtarmak fikrinden hareketle çaresizce katlandığı bir dayatmadır. Gözümüzden kaçırılan, tarih kitaplarında gizlenen, uydurulmuş tarih kitaplarında süslenip bizlere zorla pazarlanan hakikatin ta kendisidir. Merak edenler bu konuda okumalar yaparak, bu gerçeklere rahatlıkla ulaşabilirler.
    Bilinçaltınız her gafınızla ortaya çıkıyor ve sizi ele veriyor !!
    Yüzyıldır bu tasavvurun ideolojik merkezi olan CHP’nin hiç değişmediğini, kuruluş felsefesi ne ise ona bağlılığının, reddiyelerinin ve milletimiz için biçtiği deli gömleğini giydirmeye çalışma azminin aynen devam ettirdiğini, ara ara mensuplarının diliyle ifşa olduğu konuşmalardan ibretle takip ediyoruz. Kimi zaman bir il başkanı diliyle, kimi zaman bir vekil, kimi zaman bir grup başkan vekili diliyle bu tarihi hakikatle yüzleşmemize yarayacak haddi aşan beyanlarda bulunuluyor. Ve biz bunu dikkatlice takip ediyor, bilinçaltınızı görüyor, cumhuriyetin devrimleri uğrunda bu millete reva görülen acımasız baskının, fırsat ele geçtiği takdirde aynı icraatların yapılma ihtimalinin ilk gün gibi ruhlarında yaşatıldığına şahitlik ediyoruz.
    Kurucu iradenin kabul ettirilmesi uğruna ne canlara kıydılar, bilmeyenler okuyup öğrensinler. Kurtuluş mücadelesinden yeni çıkmış, yorgun, mecalsiz ve fakir milleti, devrimlere itaaat etmeleri için nasıl ezdiler artık herkes öğrenmeli. İstiklal Mahkemeleri ne canlar yaktı, bunlar bilinmeli. Kendi ürettikleri senaryolar ve gerekçelerle Dersim’de (!), Şeyh Said İsyanı’nda (!), Menemen Olayı’nda (!) kimleri ve nasıl refüze ettikleri ve darağaçları kurduklarını artık herkes duymalı.
    Kimse kusura bakmasın. CHP Osmanlı’yı yıkan İttihat Terakkinin ruh ikizi ve devamıdır!!
    İttihat ve Terakki’nin ruh ikizi olarak, dağıtılan Osmanlı’dan sonra kendi şahsi saltanatları uğruna milletin tepesinde nasıl boza pişirdiklerini deşifre etmek artık görevimizdir. Bunların genetiğini bu millet çözmeli ki; bu çıkışların basit, masum birer beyan olduğu yanılgısına düşülmemeli. Kimileri diyor ki; “yüzyıl önceki yaşananlar üzerinden bugün ki CHP yargılanamaz.” Bende diyorum ki; bugün ki CHP’nin kimi olaylara verdiği tepkilerin ve takındıkları tavrın, yüzyıl önceki CHP’den farkını gösterin, size hak verelim. İşte meselenin bamteli burası.  CHP’nin genetik kodlarının hala o günlerin özlemi ile dolu olduğu, milletin inançları, örtüsü, manevi değerleri ile savaş halinin devam ettiği gün gibi ortadayken bizim onlara karşı bakışımız, mesafemiz, muhalefetimiz asla değişmeyecektir. Bizi ve değerlerimizi yok sayan anlayışları ile asla uzlaşmayacağız.
    CHP şunu iyi bilmeli ki;
    Millet, artık sizin yüzyıl önceki zulümlerinize boyun eğecek millet değildir. Hukuki ve siyasi haklarının bilincine varan bu millet, sizin bugün takınacağınız ve kendisini yok sayan haksız hiç bir tavrınıza pabuç bırakacak değildir. Ya haddinizi bilecek bu milletin inanç ve değerlerine saygı duyacaksınız, ya da asla bir daha bu milletten muhabbet beklemeyecek ve iktidar yüzü göremeyeceksiniz. Ya siyasi ikbal ve hesaplarınız gereği değil, gerçekten İslamın bu toprakların mayası olduğu gerçeğini görüp saygı duyacaksınız. Ya da tahmin edemeyeceğiniz bir direncin muhatabı olacaksınız.
    Ya yüz yıldır silmeye ve yok etmeye çalıştığınız, maneviyata karşı açtığınız savaşın anlamsızlığı ile yüzleşeceksiniz. Ya da Ayasofya’nın ahını almanızın bedelini ödemeye devam edeceksiniz. Son söz olarak derim ki; Kemalizm dininin esaslarına iman (!) etmeye devam ettiğiniz müddetçe, bu millet size asla itibar etmeyecektir. Düşün artık yakamızdan Allah aşkına!!!       02/01/2020

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Yazarın Diğer Makaleleri