Cumhurbaşkanı Erdoğan: O gece kimin nerede durduğunu not ettik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, İstanbul Valiliği ve Üsküdar Belediyesi iş birliğinde düzenlenen "Türkiye Yüzyılının Kahramanları" programında açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, İstanbul Valiliği ve Üsküdar Belediyesi iş birliğinde düzenlenen "Türkiye Yüzyılının Kahramanları" programında açıklamalarda bulundu.

Aziz milletim, sevgili İstanbullular, siyasi partilerin saygı değer genel başkanları, kıymetli misafirler sizleri en kalbi duygularım hürmetle selamlıyorum. Sizlerin aracılığıyla tüm İstanbul'a, tüm Türkiye'ye sevgilerimi ve selamlarımı iletiyorum. 15 Temmuz'un 7. yıl dönümünde 85 milyon olarak yine tek yürek, tek bileğiz. Şehit düşen tüm kahramanlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Bu anlamlı günde okudukları dualarla şehitlerimizin aziz ruhlarını şad eden herkese teşekkür ediyorum. Rabbim şehitlerimizi cennetiyle müşerref kılsın.

"O TARİHİ GECEDE KİMİN NEREDE DURDUĞUNU NOT ETTİK"

Gazilik payesiyle şereflenen tüm kardeşlerime, ülkem ve milletim adına şükranlarımı arz ediyorum. Kalkışmanın ilk anından itibaren sokağa çıkan darbecilere geçit vermeyen herkese şahsım ailem ve milletim adına sonsuz teşekkür ediyorum. Sözlerimin hemen başında bir gerçeği tekrar ifade etmek istiyorum. Biz şehitlerin yaşadığına inanan ve şehitleriyle yaşayan bir milletiz. Bu toprakların üstünde olandan daha fazlası toprağın altında yatıyor. Onların canlarına kastedenleri unutmamak bizim görevimizdir. O tarihi gecede kimin nerede durduğunu not ettik. FETÖ'cü hainlere arka çıkan mihrakları destek veren odakları da hafızamıza silinmeyecek şekilde kaydettik. Millet canı pahasına darbeye direnirken, hainlere alkış tutan o habis elleri, insanlar şehadete koşarken darbecilerle anlaşıp tankların arasından kaçan korkakları. Daha 15-16 yaşındaki gencecik çocuklar toprağa düşerken, bu çocukların katillerine kadeh kaldıran haysiyet fukaralarını unutmuyoruz.

"ÜZERİNDEN DEĞİL 7 YIL, 70 YIL DA GEÇSE UNUTTURMAYACAĞIZ"

Merhum Aliye İzzetbegovic, "Unutulan soykırım tekrar yaşanır" diyor. Rahmetli Mehmet Akif ise ibret alamayanlar için tarihin tekerrür edeceğini uyarıyor. 15 Temmuz'u unutursak, mazlumlarını haklarını çiğnetmiş oluruz. Unutursak, her yaştan kahramana mahcup oluruz. Unutursak, benzer felaketlerin tekrar yaşanmasına yol vermiş oluruz. Unutulan soykırım gibi unutulan ihanetin de çok daha kalleş ve sinsi şekilde bizi sırtmızdan vuracağını aklımızdan çıkarmamalıyız. Bu nedenle 15 Temmuz'u Demokrasi ve Milli Birlik Günü ilan ettik. Bugünü tarihimizdeki yerini uygun bir şekilde idrak ediyoruz. Şehitlerimizi unutturmayacağız. Gazilerimize minnet duygularımızı iletiyoruz. Pusuda bekleyen odaklara hep beraber net bir mesaj yolluyoruz. 15 Temmuz'un üzerinden değil 7 yıl, 70 yıl geçse de 15 Temmuz'un unutulmasına ve unutturulmasına izin vermeyeceğiz.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler