AHMET AVANLIER

Din Adına mı ? Demokrasi Adına mı?

DİN ADINA MI ? DEMOKRASİ ADINA MI ?

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi dekanı Profesör Doktor Ali Köse’nin 16 Ağustos 2016 tarihli bir programda 15 Temmuz’da sokağa çıkıp kalkışmaya karşı direnen vatandaşların “din adına değil demokrasi adına çıktıklarını” iddia etmesi ve devamında bir ilahiyatçının ağzından duymaya utanç duyduğum“Allahu Ekber sesi demokrasi sesini bastırmamalı” sözleri bugünlerde tekrar pişirilerek bizlere sunuluyor.

Bu konu ile ilgili yaptığım iki tespitimi sizlerle paylaşmak istiyorum, İlk olarak bütün samimiyetimle ifade etmeliyim ki o zifiri karanlık gecede kalkışmaya karşı sokağa çıkmış, meydanlara koşmuş bir vatandaş olarak ben ve çevremdeki herkes din adına oradaydık. Kalplerimizde aynı heyecan, dillerimizde aynı tekbirler, kulaklarımızda aynı selâlar ve gönlümüzde şehadet arzusu ile Bayrak inmesin Ezan susmasın diye oradaydık.

Aksini iddia etmek bu milleti tanımamakla, aksinin olmasını arzu etmek ise bu millete ait olmamak ile alakalıdır.

Allahu Ekber sesi demokrasi sesini bastırmamalı demek ise tam bir hezeyan, (Allah korusun) Elfâz-ı Küfür, İlahiyatçı bir profesörün dilinden duyulması ise en basit tabiri ile talihsizliktir. Profesör olacak kadar değil, biraz tarih ve İslamiyet ile alakası olan herkes çok iyi bilir ki; İslam ile şereflenmiş tüm milletler, toplumlar küfür ehlinin üzerine “ALLAH ALLAH" ve “ ALLAHU EKBER “nidaları ile yürür, İslami ile şereflenmiş insanların uğruna seve seve canını verebileceği, şehadeti arzu edeceği değerleri sorsanız alacağınız cevaplar bayrak, ezan(din), namus, şeref.... olabilir. Bedir’de, Söğüt'te, İstanbul’un fethinde, Çanakkale’de, İstiklal harbinde, 15 Temmuz hain darbe kalkışmasında nasıl Allahu Ekber diyerek inledi ise gökyüzü, bundan sonra da ne zaman istiklalimize, dinimize, değerlerimize saldırı olursa aynı şekilde inleyecektir.

Allahu Ekber sesi neleri bastırır bilir misiniz; Küfrü bastırır, Zalimin zulmün bastırır, Hain emelleri olanları emellerini bastırır , Fitnecinin fitnesin bastırır, Kalbinde korku olanın korkusunu bastırır, Bâtılın şerrini bastırır.... Bir ilahiyatçının bâtıl ile savaşmak, küfre küffara karşı mücadele etmek yerine “Allahu Ekber sesi demokrasi sesini bastırmamalı “ demesi ne büyük trajedidir. Bu toprakların, bu medeniyetin, bu kadim tarihin evlatları olarak aklımıza, bu zihniyetle yetişen nesil ile ilgili endişe gelmesi doğal değil midir?

İkinci husus ise;

Dört yıl önce söylenmiş bu bahtsız cümlelerin sanki yeni söylenmiş gibi ısıtılıp tekrar gündeme getirilmesi, Mâlum, fitne grubunun en iyi yaptığı şey hassas damarlarımızı bilip, onun üzerine oynaması ve infiale sebep olmasıdır. Elhamdülillah, önceden bunu çok iyi başarabilmelerine rağmen son zamanlarda gerek feraset sahibi büyüklerin telkinleri, gerek bu aziz milletin sağduyusu ile bunda muvaffak olamamışlardır. Bununla birlikte denemekten asla vazgeçmeyecekleri de ayrı bir gerçekliktir. Bu konularda uyanık olmak ise bu zamanın en büyük görevlerindendir. Abdestinden şüphesi olmayan bizler, değerlerimiz için aynı inançla mücadele vermeye devam edeceğiz,  yılmayacağız, bu tür fitnelere de pabuç bırakmayacağız.

Bu uğurda kalemi ile, siyaseti ile, canı ile bedel ödeyen; Necip Fazıl Kısakürek gibi üstatlara, Necmettin Erbakan gibi ustalara, Ömer Halisdemir gibi kahramanlara selam olsunn. ALLAHU EKBER diyerek küfrün üzerine yürümüş ve DİN UĞRUNA şehit olmuş (zaten aksi mümkün değil) tüm şehitlerimizin ruhu şâd olsun

 

Kalın sağlıcakla 

Ahmet AVANLIER

 

 

 

3 Yorum

Erkan

Erkan

20 Temmuz 2020
Allah razı olsun. Içimizden gecipte keşke söylense dediğimiz şeyleri yine söylenmişsin. Kalemine yüreğine sağlık. Rabbim gücünü kuvvetini cesaretini daim etsin

Sefer kürk

Sefer kürk

22 Temmuz 2020
Yüreğine ve kalemine sağlık aziz dostum. Çok güzel ankatmissin. Lakin ülkemiz uzgunumki yeni bir batagin içine doğru sürükleniyor. 15 temmuz gecesi sokaklara çıkarak bu vatan uğruna canını feda edenler bu ülkenin gerçek evletleri idi. O gece bankamatiklere ve yurt dışı uçak bileti alanlar ise fetodan farkı olmayan soysuzlardi. Peki gel bugüne abi aynı yeni 28 Şubat sürecini yaşar oldu bu gerçek vatan evlatları. Namaz kılan herkes fetocu muamelesi görmeye başladı. Hepsi görevlerden uzaklastirilmaya veya pasif görevler verilmeye başlandı. Ama kim alkol içiyorsa zinayı övünerek anlatiyorsa İslam'ın gerekleri hariç ne halt ediyorsa onlar devletin üst yönetimine yerleştiler. Yazıklar olsun ki. Sayın cumhurbaşkanımızi kandırıyorlar etrafindakiler. Lütfen reisimiz tekrar halka kulak verin her zaman yaninizda olan ve Allahuekber nidalarıyla ardinizdan koşan bu milleti duyun

Muhammed noyan

Muhammed noyan

27 Temmuz 2020
Bu faydaliyi yaziyi yazanlara tesekkur ederim.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Yazarın Diğer Makaleleri