Erbakan Hoca'yı 44 yıldır anlayamayan zihniyet

44 yıl geçmesine rağmen ufukları Erbakan'ı anlamaya yetmiyor

Millet İttifakı ortaklarından İYİ Partili Lütfü Türkkan’ın Kanal İstanbul Projesini eleştirirken ortaya çıkardığı yeni kıriz, Türkiye’nin sanayileşmesinde ve gelişmesinde büyük emekleri olan Necmettin Erbakan’ın 44 yıl sonra bile halen anlaşılmadığını ortaya koydu. 
Akademik kariyerine baktığınızda Türkiye’nin en genç Doçenti olan Necmettin Erbakan’ın yanından bile geçemeyecek olan Lütfü Türkkan, ‘Erbakan çok temel atardı, iş bir ara o kadar ilerledi ki boş tarlaya temeller attılar’ ifadesiyle ufuksuzluğunu ve vizyonsuzluğunu adeta ortaya koydu. 
Türkiye’nin ilk yerli motorunu üreten, Türkiye’de ilk yerli otomobil fikrini ortaya atan ve yapılmasında büyük emekleri olan Necmettin Erbakan’ın hem siyasi arenada hem teknolojik hem de ekonomik alanda Türkiye’ye kazandırdıkları hala herkesin dilinde.
KIBRIS’IN TAMAMININ ALINMASI KONUSUNDA HAKLI OLDUĞUNU YAŞANAN SIKINTILAR ORTAYA KOYUYOR
Milli Nizam Partisi’ni kurarak siyasi arenaya atılan Necmettin Erbakan, partinin Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılması sonrasında Milli Selamet Partisini kurdu ve 1973 seçimlerinde yüzde 12 oy alarak Meclis’e girdi. Bülent Ecevit liderliğindeki hükümet ortağı döneminde Başbakan Yardımcısı olarak görev yaptı. Kıbrıs Barış Harekatı’nın yapılmasını savunan Erbakan, harekat sonrasında Kıbrıs’ın tamamının alınması konusunda ısrarcı oldu ve Ecevit ile arasında yaşanan görüş ayrılığı sonrasında koalisyondan ayrıldı. Erbakan’ın ileri görüşlülüğünü ve haklılığını yıllardır Kıbrıs’ta süren sıkıntılar halen göstermiyor mu?
TÜRKİYE EKONOMİSİNİ YÜZDE 7.5 BÜYÜTTÜ
Siyasi hayatındaki en büyük seçim başarısını Refah Partisi’nin 1995 seçimlerinde gösteren Necmettin Erbakan 28 Haziran 1996’da Başbakan olarak göreve başladı. Necmettin Erbakan'ın bir yıl süren Başbakanlığı döneminde Türkiye yüzde 7.5 oranında büyüdü. GSMH’si Dünya toplamının binde 11,96'sından binde 12,37'sine yükseldi. Müslüman ülkelerden oluşan D8 oluşumunu kurdu. 
LÜTFÜ TÜRKKAN ‘HOCA UÇTU YİNE HAYAL EDİYOR’ DİYENLER GİBİ KONUŞTU
‘100 bin motor üreteceğiz’ dediğinde Lütfi Türkkan’ın ‘Boş tarlaya temel atıyorlar’ dediği gibi ‘Hoca uçtu yine hayal ediyor’ diyenler olmuştu. 1977 yılında başlayan temel atmalar ile birlikte İYİ Partili Lütfü Türkkan’ın eleştirdiği ancak Türkiye’nin ekonomisini şahlandıran Tümosan, Taksan, Temsan, Testaş, Gerkoksan gibi San’lı fabrikalar başta olmak üzere onlarca fabrika kuruldu.
Aradan 44 yıl geçti ve Türkiye araç motorlarını halen dışarıdan ithal ediyor. Türkiye, Erbakan’ın ufkuna, vizyonuna ve ileri görüşlülüğüne ayak uydurabilseydi şimdi tüm dünyada parmakla gösterilen İHA ve SİHA’lar gibi motor ve sanayi makinaları üretecek, milli marka otomobiller ve uçaklar üretilmiş olunacaktı. 
Ülkesini ve milletini seven, hemen hemen her kesimin ‘Erbakan’ın Başbakanlığı zamanında aldığımız maaş zammını diğer hükümetler zamanında görmedik’ dediği Necmettin Erbakan iktidarda kaldığı kısa sürede Türkiye’ye önemli katkılar sağladı. Necmettin Erbakan’ın önüne engeller koyanlar Türkiye’nin önüne engel koyduklarını halen anlayamamış olacaklar ki, Lütfü Türkkan da çıkıp ‘Boş tarlalara temel atıyorlar’ diyebiliyor. 
O boş tarlalara atılan fabrika temelleri şu anda halen Türkiye ekonomisini ayakta tutuyor ama kendisi de fabrika sahibi olan Lütfü Türkkan bunu görmek istemiyor.  Erbakan tüm hayatını Türk Milleti ve İslam coğrafyası için harcadı ancak Lütfü Türkkan’ın milliyetçiliği sadece soyisminde kalmış gibi görünüyor.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler