Erciyes Üniversitesi Öğrencilerinin Kovid 19 Sürecinde Sınav Şoku

Koronavirüs sürecinde diğer üniversitesilerde olduğu gibi Erciyes üniversitesinde de uzaktan eğitim yapılmaktadır.
 
Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış'ın twiter da yaptığı "Üniversitemizde uzaktan öğretim yöntemiyle verilen tüm dersler için (ortak dersler hariç) Vize ve Final sınavı aynı gün tek oturumda yaz döneminde ilan edilecek akademik takvimde belirtilen tarihte yüz yüze, bütünleme ve tek ders sınavları da yüz yüze yapılması planlanmaktadır."
 
şeklindeki açıklamaya adeta öğrenciler isyan etmiş #ErüÖğrencileriMağdur hashtag'ı Türkiye'de en çok konuşulan konular arasına girmiştir.
 
Açıklamada vize ve final sınavının bir arada yapılacağı ifade edilmektedir. Öğrencilerse koronavirüs sürecinde uzaktan eğitim kapsamında diğer üniversitelerde olduğu gibi canlı derslerin yapılmadığını sadece pdf şeklinde notların sisteme yüklendiğinden şikayet etmekte ve iki ayaklarını bir pabuca sokulduğunu, örgün eğitimde bile ders geçilmesi zor olan mühendislik bölümlerinde dahi böyle bir uygulamanın yapılmasının kendilerini çok güç duruma düşürdüğünden yakınmaktadırlar.
Vize ve final sınavının aynı gün yapılmasının tüm öğrencilere haksızlık olduğu, bu kararın öğrencilerin aleyhine olduğu, bu zor süreçte tüm öğrencilerin hayal kırıklığına uğradığı ifade edilmekte ve bu uygulamadan bir an önce vazgeçilmesi istenmektedir.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler