Hakir El-Fakir

Erdoğan'a Bedduamdır. Hele Amin Deyesiniz

ERDOĞAN’A BEDDUAMDIR. HELE ÂMİN DEYESİNİZ

( Bu yazı, gerçek bir karaktersizden  uyarlanarak yazılmıştır.)

18 yılın ahı.. Taş olsa çatlar be!. Ben bu Erdoğan’a beddua etmeyim de n’apayım. Kına mı yakayım. Başımızın belası,  gecemizin kabusu… güzel ülkemin tepesine karabasan gibi çöktü. Ne günah işledik Allah’ım da bunu başımıza musallat ettin. İMF bile gitti, O gitmiyor baş belası. Seçimle gitmiyor, kumpasla gitmiyor, darbeyle gitmiyor, gitmiyor da gitmiyor, muska yapıyon gitmiyor,  büyü yapıyon  yine gitmiyor.  Corona bile gönderemedi yahu!  Böyle gelmiş böyle gidecek korkarım vallah/ Yok mu çaresi dostlar, Fesüphanallah.

Ben de vatanseverim. Elbette Corona virüs yayılsın istemem. Çünkü bu cahil virüs, çağdaşı - yobazı ayırt edemiyor. Elbette ülkemiz bu konuda başarılı olsun ama bu başarı Erdoğan’ın hanesine yazılmasın. Mümkünse CHP belediyelerinin başarısı olsun. Yok o mümkün değilse en azından bilim kurulunun başarısı sayılsın. Niye böyle bir salgın afetinden siyasi rant sağlamaya çalışıyor ki bu AKP. Cık cık.. Zaten istismar etmedikleri ne var ki, adamlar namazı bile istismar ediyorlar, coronayı mı etmesinler. Cumayı sırf gösteriş olsun diye her hafta toplu kılıyorlar. Halbu ki samimi olsalar, riya olmasın diye (İnönü gibi) evde kılmaları gerekmez mi. Heye orucu da geceleri tutarlar mesela.. Neyse konuyu dağıtmayalım.

Çare, Beddua… Elimizden dilimizden bişey gelmiyor, bari kalbimizle buğzedelim ki safımız belli olsun. Gerçi, “Evlerine ateş düşsün diye beddua edenin halini de biliyoruz” dediğinizi duyar gibi oldum. Ama o beddua değilmiş yav. Mulaane imiş.

Evvela yanlış anlaşılmalara mahal vermemek için çerçeveyi tam çizelim. Bizim öyle her şeye karşı olduğumuz falan yok. Biz hakkın ve haklının yanındayız.

Biz, sanıldığı gibi, dine karşı felan değiliz. Sadece,  dindarlara ve dini hayata karşıyız. Savaşan orduya karşıyız ama darbe yapan orduyu alkışlarız. Yoksulluğa karşıyız ama yoksulların zenginleşmesine daha çok karşıyız. Hele de bizim mekanlarımızda boy göstermelerinden nefret ederiz. Sonradan görmüşler n’olacak!

Aslında Erdoğan’a bile karşı değiliz. Valla! Karşı değiliz. Onun zihniyetine karşıyız. Mesela, Oda bizim gibi yaşasa hiç sıkıntı etmeyiz. Ama bizim karşı olduğumuz ne varsa gözümüze soka soka yapıyor. Bizim ne istediğimiz belli, netiz. Karşı olduğumuz hususlar açık ve net.

 

Savaşa karşıyız mesela… Barışa zaten  karşıyız. Uluslararası anlaşmalara karşıyız, Anlaşmazlıklara da karşıyız. Hatta, anlaşma yapıyor gibi yapıp anlaşma yapılmamasına da karşıyız.  Libya’ ya Suriye’ye girilmesine karşıyız. Girmemeye de karşıyız.  Girilirse ilerlenmesine karşıyız. Girdiğimiz yerde durmaya ya da geri dönülmesine  de karşıyız. el Hak!  Teröre karşıyız, Terörle mücadeleye toptan karşıyız. İHA’ların SİHA’ların yerli üretilmesine de ithal edilmesine de karşıyız. Biz hep diyoruz zaten Yabancı ülkelerle iyi geçineceksin. Rusya ve ABD ile bozuşursan dediğimiz gibi zaten herkesle kavgalı olursun, yok eğer Putin’le- Tramp’la  anlaşırsan tükürdüğünü yalamış olursun. Bu durumda nasıl karşı olmayalım.

Gördüğünüz gibi, bu Tayyip Erdoğan bizim karşı olduğumuz her şeyi yapıyor. Adam inadına yapıyor yav. Valla inadına yapıyor. İnadına yapmıyorsa bana da Hakir demesinler. Şimdi siz söyleyin, beddua etmeyimde n’apayım. Sadece ben değil ha!  Bir çok tanıdığım var.  Çağdaş , seküler kimi deist kimi ateist kimi bilmem ne hümanist..  İnanır mısınız beddua etmemek için zor tutuyorlar kendilerini. Ne demişler, Ayyaşın Ahı indirir şahı.

Şimdi biz  bu beddua işinden vaz geçebiliriz. Hatta dua ya da dönderebiliriz.  Ammaa bir şartla! Basit bir şart.  Bir fırt şartımız var. Sadece  bir fırt yahu.. Şu viskiden bir fırt çekiverse  n’oolur. Ya da bir küçük rakı şişesini dikse, bir yudumda bitirse.. Bize benzer işte.  İnanın bizimde REİS’imiz olur. Yav tamam biz bir adım daha gelelim. Öyle şişeyle falan değil bir bardak içsin, hatta çay bardağında…. Yok arkadaş inadı inat! Ben böyle inat görmedim. Sana oy veren ellerim kırılsın diyeceğim, diyemiyorum. Çok şükür oy vermedim.

Son kez bir çağrı yapayım. Eeey! Erdoğan. Biz her türlü kolaylığı gösterdik yeterki sende bir adım at, şu meretten bir fırt çek. Bak o zaman; Tüm ateistleri toplar, beynamazları,ayyaşları- berdüşleri,  Lgbt,  gey - lezbiyenleri felan,  dine alerjisi olan kim varsa,hepsiyle dua edecez.. söz valla! Hem de kuru kuru dua değil ha! Sabaha kadar alem yapıp,(yani fiili duamızı yapıp) arkasından sızma/süzme  dua edeceğiz. Elini vicdanına koy. Sen bu işi bir düşün. Hacca gitmiş gibi sevap alırsın ha! Derviş Nazım ne demiş; “Bir gönül kırdın ise kıldığın namaz değil” kırılıyoruz işte. Hep dindar söylemler. Bir de bizim gönlümüzü alsan ne olur. Hele bir de rakı içsen varya.. Bayram o bayram ola..

Şimdi bedduamdan bir kısmını yazayımda belki sağlıklı düşünmene vesile olur. Sevgili okurlarım siz de Amin deyin.

              Eeey Erdoğan! O önlerini kestiğin, evlerine ateş saldığın, planlarını bozduğun, hortumlarını kestiğin ne kadar bozguna uğramış Kelle varsa kinleri senin üstüne olsun. Hayallerini yıktığın ne kadar Allah’sız Kitapsız varsa hepsinin ahı iki cihanda peşini bırakmasın.

Gericilerin de gericisi olasın. Zikir çeken yobazlardan beter olasın, Torunlarıyın sakalının ağardığını göresin.

Senfonilerde operalarda hiç  adın geçmesin. O çok sevdiğin, çağlar öncesinden gelen sesler, mezarından kıyamete kadar eksik olmasın.

Dilinden düşürmediğin Abdulhamitlerle, Yavuzlarla, O hayalini kurduğun dindar nesillerle haşrolasın.

Ne deyim, dünyanın dört bir yanına yaptırdığın camiler, gönderdiğin yardımlar, açtırdığın imam hatip okullarının vebali mahşer günü yakandan inmesin. Yandaşlar(!) hariç Ne kadar hür sanatçı, sosyete, modern, çağdaş , ateist,  halküstü halkçılar varsa, hiç biri cenazene gelmesin“ışıklar içinde yat” diyenin bile olmasııın! Uğruna bedeller ödedeiğin dindar/kindar nesiller taşısın cenazeni.

Tarih kitapları, o ezik dincileri nasıl cesaretlendirdiğini onları nasıl ayağa kaldırdığını kalın harflerle yazsın bu aziz milletimizde bu ihanetini hiçbir zaman unutmasın.

Gurban olduğum Allah’ım! Sen bu Tayyip Erdoğan’ın yapıp ettiklerinin cezasını insanlara bırakma. Hem bu Dünya da hem de Ahirette, yaptıklarının cezasını misli misli kat kat fazla ver Allahım. Çok perişanız Allah’ım. Her taraf Kur’an kursu oldu, her yıl yüzlerce İmam Hatip okulu açılıyor, yeni yeni camiler yapılıyor, İşi gücü, Din- İman, Allah- Kur’an oldu Allahım.  bir tane bile yeni bale okulu açılmıyor. TRT’ de ne güzel çalgılı çengili, dansözlü modern yarışmalar olurdu, bu Erdoğan geldi, senelerdir Kur’an yarışması yapılıyor.  Bu çağdışı yobaz lider ve peşinden gidenlerin yüzünden başımıza taş yağdırma Allah’ım.  Erdoğan’ın da onun yandaşlarının da yaptığı cür’etlerin karşılığını dü cihanda misli misli fazla ver Allah’ım.   

              Gurban olduğum Allah’ım!  Sana yalvaran bu ameli pis, içi-dışı pis, inancı bozuk ama ne hikmetse kalbi temiz kuluyun bedduasını kabul eyle. Sürç-i lisan ettim ise affeyle. Amin.

HAKİR EL FAKİR

( İtin duası kabul olaymış… Niye, onu Allah yaratmadı mı?)

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Yazarın Diğer Makaleleri