ERÜ'de Erişkin Talasemi ve Hemofili Polikliniği Hizmete Açıldı

Erciyes Üniversitesi Mehmet Kemal DEDEMAN Hematoloji-Onkoloji Hastanesi’nde Erişkin Talasemi ve Hemofili Polikliniğinin açılışı yapıldı.

Erciyes Üniversitesi Mehmet Kemal DEDEMAN Hematoloji-Onkoloji Hastanesi’nde Erişkin Talasemi ve Hemofili Polikliniğinin açılışı yapıldı.
Mehmet Kemal DEDEMAN Hematoloji-Onkoloji Hastanesinde yapılan açılışa, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hızır Yakup Akyıldız, Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. H. Kutay Taşdemir, Tıp Fakültesi İç Hastalıkları AD. Hematoloji BD. Başkanı Prof. Dr. Ali Ünal, Hematoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muzaffer Keklik, öğretim üyeleri, hastane yöneticileri ve çok sayıda davetli ile personel katıldı.
Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hızır Yakup Akyıldız, “Bizim üniversitemizin en önemli kaynağı çok iyi yetişmiş öğretim üyelerimizdir. Çok şükür bu konuda çok iyiyiz. Bazı bölümlerde ufak tefek eksikliklerimiz var, ama olmazsa olmazımız var. Fiziki şartlar, fiziki yetersizlikler ara elemanlar, ama yetişmiş öğretim üyeniz yoksa diğerlerinin olması hiçbir şey ifade etmiyor. Yani hastaları, binalar tedavi etmiyor, makineler tedavi etmiyor, öğretim üyeleri, hekimler ve sağlık personeli tarafından tedavi ediliyor. İnşallah çocukluktan erişkinliğe geçen hastalarımız burada aynı şekilde, düzenli şekilde takiplerini ve tedavilerini alırlar. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu.
ERÜ Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. H. Kutay Taşdemir yaptığı konuşmada, “Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri bildiğiniz gibi sadece Kayseri’ ye değil, İç Anadolu’nun önemli bir bölümüne de hizmet veriyor. Biz bu süre içerisinde Hematoloji-Onkoloji hizmet binasının zemin katındaki bir takım alanlarda genişletme ve rahatlatma çalışmaları yaptık. Burada çok önemli bir eksiklik olan Talasemi ve Hemofili Polikliniğini bugün itibariyle hizmete açmış bulunuyoruz. Çok önemli bir hizmeti beraberinde getiriyor, çünkü bildiğiniz gibi 18 yaş üstü hastaların bu polikliniklerde çok daha düzenli, çok daha etkili bir biçimde takipleri ve tedavilerinin yapılma imkânı doğdu. Burada yapılan iyileştirme çalışmalarında emeği geçen Başhekim Yardımcımız Doç. Dr. Cemal Alper Kemaloğlu ve ailesine sevgilerimizi sunuyor ve teşekkürlerimizi
iletiyoruz. Herkesin ellerine, emeğine sağlık” ifadelerini kullandı.
Hematoloji Bili Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Ünal da “Erişkin Talasemi ve Hemofili Polikliniğimizi büyük gayret ve çabayla açtık. Pediatri bölümü bu hastaları bize yönlendiriyordu. Bu nedenle bu polikliniği açarak üniversitemizde güzel bir hizmet yapacağız. Polikliniğimizde çok güzel restorasyonlar yapıldı. Bu polikliniklerimizin yenilenmesinde idaremiz ile maddi katkıları olan Başhekim Yardımcımız Doç. Dr. Cemal Alper Kemaloğlu ve ailesine çok teşekkür ediyoruz. Hastalarımız bu hizmetten istifade edecek. İdari kadememiz başta olmak üzere hepimiz mutlu olacağız” dedi.
Hematoloji BD. Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muzaffer Keklik, “KANKA Çocuk Hematoloji-Onkoloji Hastanesinde değerlendirilen hastalar 18 yaşından sonra bize başvurmaları gerekiyor. Sayın Dekanımız Prof. Dr. Hızır Yakup Akyıldız, Başhekimimiz Prof. Dr. H. Kutay Taşdemir hocalarımızın desteği ve firmanın da katkılarıyla bu günlere geldik. Yaklaşık 6 aylık bir projeyi gerçekleştirdik. 18 yaşından sonraki talasemi ve hemofili hastalarımızın konsültasyonları, bakımları, acil durumları, rapor-reçete işleri, özel eğitimleri ve onlara yeni gelişmelerin öğretilmesi amacıyla bu polikliniği kurmuş buluyorum. İnşallah hayırlara vesile olur” diye konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından, Talasemi ve Hemofili Polikliniğinin gezilmesi ile program son buldu.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler