Faiz Düştü, Kurlar Arttı

Geçen haftadan bugüne döviz kurları artışa devam ederken

KAYSERİ,(BGC)-Geçen haftadan bugüne döviz kurları artışa devam ederken, dolar kuru ise art arda rekor tazeledi. Döviz bürosu çalışanı Ali Zencir, bunun geçici bir dalgalanma olduğunu ileri sürdü.
 
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz oranını 100 baz puan aşağı düşürmesinin ardından döviz kurlarında artış yönünde hareketlilik kaydedildi. Bugün 1 ABD doları 8,89 TL'ye yükselerek rekor tazeledi.
 
Döviz bürosu gişe yetkilisi Ali Zencir, birkaç gündür yaşanan döviz kurlarındaki artışla ilgili "Geçtiğimiz hafta önemli gelişmeler oldu. Çarşamba FED açıklama yaptı ve faizleri sabit bıraktı. Perşembe günü ise TCMB faizi 100 baz puan indirerek %19'dan %18'e indirdi. Böylece faiz enflasyonun altında kaldı ve dövizi yukarı yönde etkiledi. Şu anki artışın sebebi bu gelişmeler oldu" diyerek, enflasyonu kontrol altına alınırsa ve faizin altına indirilirse dövizin aşağı yönde seyredeceğini iddia etti. Zencir, "Bu bir dalgalanmadır. Telaş edilmemesi gerekiyor" dedi.
 
Zencir, uzun vadede nelerin yaşanabileceği ile ilgili "Yükselişin zamanlaması söylenemez. Siyasi olaylar ve Ekim'de açıklanacak olan yeni enflasyon oranına göre bu dalgalanma durulabilir ve aşağı yönlü revize olabilir" diye konuştu.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler