Gözler EYT'ye ve 2022 asgari ücret zammına çevrildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3600 ek göstergenin çözümü için söz verirken EYT ve 2022 asgari ücret çalışmaları için de AK Parti kurmayları harekete geçti.

Geçtiğimiz haftalarda memurların uzun bir süredir beklediği 3600 ek gösterge ile ilgili yasa için çalışmalarına başlanırken gözler, uzun bir süredir Türkiye'de kamuoyunun gündemini meşgul eden EYT'ye ve 2022 asgari ücret zammına çevrildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konu ile ilgili talimatı sonrası hareket geçen AK Parti kurmaylarının da bu 3 madde ile ilgi çalışmaları devam ediyor.

Devam eden çalışmalarla ilgili son durum ise şu şekilde;

3600 EK GÖSTERGE

2022-2023 memur zam oranının belirlendiği  görüşmelerde hükümet, 3600 ek göstergenin çıkarılacağını belirtmiş, bu konu ilk kez yazılı olarak sözleşmede yer almıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da çalışmaların başlatılmasını ve 2022 yılı içerisinde tamamlanmasının talimatını verdi. Bu talimatla birlikte 3600 ek gösterge gelmesi kesinleşti.

ASGARİ ÜCRET

2022 asgari ücret zammında ise geri sayım başladı.

Milyonlarca çalışanı yakıdan ilgilendiren asgari ücret zammı hükümet, işçi ve işveren temsilcilerinin görüşmeleri ile şekillenecek. Toplam 4 toplantıda netlik kazanan asgari ücret zam görüşmeleri, aralık ayında başlayacak.

Kulislerde söylenenlere göre ise asgari ücrette ciddi bir artış olacak.

MHP kurmaylarının asgari ücretten vergi kaldırılsın tekliflerini de değerlendiren AK Parti, asgari ücreti net 3 bin 500 liraya çıkarmayı hedefliyor.

EYT

Son çalışma ise EYT'ler için yürütülüyor.

Erdoğan'ın talimatı sonrası harekete geçen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, EYT'yle ilgili 5 formül üzerinde çalışılıyor.

Bütçe yükünün dikkate alındığı 5 sistem üzerinde çalışan bakanlık, SSK, Bağ-Kur ve memurları ayrı ayrı kategoride yaş gruplarına göre değerlendirecek.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler