Muammer Benli

İki Takımda Alkışı Haketti

İKİ TAKIMDA ALKIŞI HAKETTİ

Trabzonspor karşısında şampiyonluğa kilitlenmiş 40.000 kişinin desteklediği müthiş bir atmosfer karşısında 2-0 öne geçen bir Kayserispor, ilk yarıda müthiş bir oyun sergileyen oyun geçişlerini çok iyi yapan ne yaptığını bilen, en yakın rakibinin 14 puan önünde yer alan lider Trabzonspor’a nefes aldırmayan bir Kayserispor vardı. Peki ikinci yarıda ne değişti. Buraya dikkatinizi çekmek istiyorum.

Artık modern futbol detay detay ilmek ilmek işlenen bir oyuna dönmüştür. Bugün dünya futbolunun güncel oyunun geldiği nokta, hücumda iken de savunma güvenliğini alabilmektir. Futbolda öne geçmek kadar onu koruya bilmenin de veya yakalamış olduğu farkı daha fazla açmanın da en az öne geçmek kadar önemli olduğuna inanıyorum. Bunun en güzel örneği de Ataman’ın kaçırdığı net gol pozisyonu. İki farklı yarı, iki farklı oyun vardı.

 Maçın kopma noktalarına gelince  birincisi Kayserispor’un hücum geçişlerinde inanılmaz bir etkisi olan Ramazan Civeleğin oyundan alınması. ikincisi ise Trabzonspor’un yıldız oyuncusu sol açıkta oynayan Nwakaeme’nin Abdullah Avcı tarafından sol açıktan orta sahanın merkezine çekilmesiydi. Nwakaeme önlem alınması gerçekten zor bir oyuncu. Hikmet hocanın sol açıkta oynayan yıldız oyuncuya önlem aldığını ilk yarıda gördük ve sonuçta verdi ancak Abdullah Avcı’nın ikinci yarıda yıldız oyuncuyu orta sahanın merkezine çekmesiyle işler değişti. Bütün bunlara rağmen belki de maçın dönüm noktasını Hikmet Karaman’ın maç sonrasında yaptığı açıklamada saklı. Kaçırdığımız pozisyonlar yediğimiz gollerden daha netti.

2-0 dan 3-2 yenilen bir takımın Kayseri’ye dönüşünde müthiş bir taraftar desteğiyle karşılanması Kayserispor’un birlik ve beraberlik içinde olduğunu en önemlisi de Hikmet Karaman’ın öğrencilerinin artık bir takım olduğunun en güzel göstergesiydi. Şampiyonluk yolunda emin adımlarla giden Trabzonspor’a  ve pozitif futbol oynayan Kayserispor’a bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Yazarın Diğer Makaleleri