Kayseri' de Yeni Fiyat Tarifesi Kuaförleri Düşündürüyor

 
Kayseri’de saç ve sakal tıraşına gelen zamlar, berberleri sıkıntıya soktu. Kayseri’de berberlik yapan By Makkas Saç Tasarım Merkezi İşletme sahibi Oğuzhan Polat; “Yeni tarifede saç sakal tıraşı 60 tl oldu. Biz bu fiyat tarifesini uyguladığımızda gelen müşterimiz bir daha gelmez” dedi.
 
  Korona virüsün Türkiye’de görülmesinin ardından tedbirler kapsamında kapatılan ve 2 ay sonra açılan berberlerin virüs nedeniyle işlerinde düşüş yaşanıyor. Aynı anda saç ve sakal tıraşına gelen zamla beraber sıkıntılı günler geçiren berberler, işlerinde düşüş yaşandığını belirtiyor.
 
  Kayseri’de berberlik yapan Oğuzhan Polat, “Pandemi sürecinde kuaförler 2 ay işsiz kaldılar. Ben bekar olduğum için sıkıntı çekmedim ama evli geçindirmek zorunda olan meslektaşlarımız büyük sıkıntılar çektiler. Güvenlik güçleri sürekli takip halindeydiler ve gizli tıraş etmeye çalışan meslektaşlarımıza da büyük cezalar uygulandı. Normale dönüş kapsamında ise gerekli tedbirleri almaya çalışıyoruz. Tek kullanımlık havlu, yer ve el dezenfektanı, maske gibi çeşitli önlemler almaya çalışıyoruz ama bunların fiyatları da pandeminden dolayı olması gerekenin üzerine çıkmış durumda. Biz bu önleri alırken müşterilerimiz daha farklı davranıyor. Maske takmalarını istediğimizde takmaya yanaşmıyorlar. Bizden istenen TC kimlik ve isimlerini müşterilerimizden istediğimizde “ne yapacaksınız” tepkisi ile karşılaşıyoruz ve vermiyorlar. İçerde beklememelerini söylediğimizde ise çekip gidiyorlar. Saç yıkama, fön, ustura ve jilet kullanmamız yasaklandı, kullanamayacağımızı söyleyince yine müşteriler çekip gidiyorlar. Bu yüzden gereken önlemleri almakta gerçekten zorlanıyoruz ve müşterilerimizi bu konuda duyarlı davranmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.
 
  Yapılan zammı eleştiren berber Polat, “Tüm bu olumsuzluklar yaşanırken yeni tarifede saç sakal tıraşı 60 tl oldu. Biz bu fiyat tarifesini uyguladığımızda gelen müşterimiz bir daha gelmez.  Bu fiyatlandırma orta gelirli vatandaşlarımız için gerçekten yüksek gelecek.  Zaten pandemi sürecinde insanlar evlerinde tıraş olmaya alıştılar. Eşlerine saç tıraşı oluyorlar, sakal tıraşlarını kendileri yapıyorlar. Normalleşme sürecine geçeli 1.5 ay kadar bir süre oldu ama müşterilerimizin %60 kadarını hem hastalık korkusundan hem de evde tıraş olmaya alıştıklarından dolayı kaybettik, tüm bunların üzerine gelen fiyat güncellemesi de müşteri kaybımızı daha arttıracaktır” dedi.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler