Kayseri Devlet Hastanesi’nde Hummalı Çalışmalar Başladı

Sağlık Bakanlığı tarafından A sınıfı Hastane unvanına yükseltilen Kayseri Devlet Hastanesi’nde hummalı çalışmalar başladı.

Sağlık Bakanlığı tarafından A sınıfı Hastane unvanına yükseltilen Kayseri Devlet Hastanesi’nde hummalı çalışmalar başladı.
Bu çalışmalar kapsamında Kayseri Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli ve beraberinde Kayseri Devlet Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İsmail Altıntop ile hastane yöneticileri hastane içerisine yapılması planlanan Anjio Ünitesi için yer planlaması yaptılar.
A Sınıfı Hastane Nedir?
Sağlık bölge merkezi konumundaki veya bu illere bağlı alt bölge merkezi olan illerde; ikinci basamak, yataklı sağlık tesisi statüsünde faaliyet göstermesi, bünyesinde; dahiliye, genel cerrahi, kadın hastalıkları ve doğum, çocuk hastalıkları olmak üzere en az dört branşın her birinden (ilgili branşlarda dal hastanesi bulunan yerleşim merkezleri hariç olmak üzere) 6 ve üzeri uzman tabip bulunması ve müstakil acil branş nöbeti düzenlenebilmesi, ağır ve yüksek riskli hastaların yatırılarak takip ve tedavilerinin sağlanabilmesi, komplike hastaların kabul ve tedavi edilebilmesi, bünyesinde 3. Seviye Acil Servis bulunması, bünyesinde; 3. Basamak yoğun bakım ünitesi bulunması, hastanenin statüsünün gerektirdiği tetkik ve tedavi hizmetleri ile görüntüleme hizmetleri gereksinimlerinin kurum bünyesinde veya dışarıdan hizmet alımı yolu ile karşılanabilmesidir.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler