Kayseri’de Aşı Seferberliği / ÖZEL HABER

Kayseri’de aşı seferberliği oluşturularak sağlık çalışanları, aşı olarak örnek davranış sergiledi…

Ülke genelinde oluşturulan aşı programına destekler sürüyor. Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen kitlesel aşılama süreci geçtiğimiz hafta içi hastanelerde resmen başlamıştı. İlk etapta sağlıkçıları ve 65 yaş üstü vatandaşların aşılanacağı belirtilmişti. Ülke genelinde hastanelerde ve aile sağlığı merkezlerinde başlanan aşı programında ülke olarak rekor bir sayı ile çalışmalar devam ediyor.
Kayseri Ana Haber ekiplerinin edindiği bilgiye göre sağlık çalışanlarına yönelik gerçekleştirilen aşı programı kapsamında 26.560 doz aşının Kayseri’ye gelmesi ile birlikte Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.
 
KAYSERİ SAĞLIK ÇALIŞANLARINDAN REKOR TALEP
 
Kayseri sağlık ordusunda 25.210 personelinin görev aldığı, 23.700 sağlık personeli aşı talebinde bulunarak rekor bir talebe imza attı. Pandemi sürecinde fedakar bir çalışma ile her zaman sahada olan sağlık personeli aşı içinde büyük fedakarlık gösterdi. 
 
KAYSERİ'DE 319 AŞI UYGULAMA NOKTASI OLUŞTURULDU
 
Kayseri’de aşılama sürecinin kontrollü ilerleyebilmesi adına Kamu Hastaneleri, Erciyes Üniversite Hastanesi, İlçe Sağlık Müdürlükleri, Toplum Sağlığı Merkezleri, Entegre İlçe Hastaneleri, Özel Hastaneler ve Aile Sağlığı Merkezleri’nde olmak üzere toplam 319 aşı uygulama noktası oluşturuldu. Kayseri Ana Haber ekibinin araştırmaları kapsamında 15 Ocak 2021 saat 17:30 itibari ile toplam bu uygulama noktalarında 10.139 sağlık çalışanı aşı yaptırarak 2 gün içerisinde yaklaşık yüzde 40 üzerinde sağlık çalışanı ilk doz aşılamayı gerçekleştirdi.
 
www.kayserianahaber.com (NOT: Haber kaynak belirtilerek kullanılabilir.)

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler