KAYSO Başkanı Vergilerin De Kaldırılmasını İstedi

Asgari ücretin kesinlikle enflasyonun üzerinde olması gerektiğini belirten Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mehmet Büyüksimitçi, işveren üzerindeki asgari ücretten alınan vergilerin de kaldırılmasını istedi.

(BGC)- Asgari ücretin kesinlikle enflasyonun üzerinde olması gerektiğini belirten Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mehmet Büyüksimitçi, işveren üzerindeki asgari ücretten alınan vergilerin de kaldırılmasını istedi. 
Kayseri Sanayi Odası, Kasım ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitçi ve sanayiciler katıldı. Toplantıda 1 Aralık’ta görüşmeleri başlayacak olan asgari ücrete değinen Başkan Büyüksimitçi, “Ülke olarak çeşitli dönemler zorluk yaşasak da hepsinin üstesinden gelme potansiyeline sahibiz. İşçinin eline geçen mevcut asgari ücret 2 bin 825 lira 90 kuruş iken bunun işverene maliyeti ise 4 bin 203 lira 6 kuruş. Enflasyonun üzerinde kesinlikle bir asgari ücretin olması gerek. 1 Aralık’ta bununla ilgili görüşmeler başlayacak. Ama hala globalden gelen birçok risk üzerimizde. Tüm çalışanların asgari ücretten alınan vergilerin kaldırılması, işverene destek açısından çok önemli. Vergi dilimleri arttıkça işverenin maliyeti artıyor. Mutlak surette vergi dilimlerinin yükseltilmesi gerekiyor. Aynı zamanda asgari ücrete verilen 2018 yılında 100 lira kişi başı destek veriliyordu. Daha sonra bu 75 TL’ye düştü” diye konuştu. 
“SANAYİCİ ÖNÜNÜ GÖRMEK İSTİYOR”
Küresel olarak ekonomide değişiklikler olduğuna değinen Başkan Büyüksimitçi, “Bütün dünyada piyasalarda enflasyon kaygıları olduğu gibi ülkemizde de her geçen gün enflasyon artmaya devam ediyor. Türk lirasındaki dalgalanma, üretici fiyat endeksiyle, tüketici fiyat endeksi arasında makasın giderek açılması ve ham madde teminindeki ve maliyetindeki tüm dünyada olduğu gibi bizde de artan enerji maliyetleri bizim ileriye dönük plan yapmamızı engelliyor. Aynı zamanda sabit gelirlilerin de alım gücünü azaltıyor. Sürdürülebilir büyüme beklentilerini de olumsuz etkiliyor. Bizim için en önemli istikrar, sanayici önünü görmek istiyor. Temennimiz hala düşmekte olan faizin enflasyonun düşmesi. Sanayicilerimiz bütün zorluklara rağmen üretime ve ihracata devam ediyor” şeklinde konuştu. 
“35 FABRİKANIN TEMELİNİ ATTIK”
Kayseri Valisi Şehmus Günaydın da, zorlu bir dönemden geçildiğini belirterek sanayicinin en ufak sıkıntısında kendileriyle iletişime geçmesini istedi. Günaydın, “Pandemi döneminden en az hasarla çıkmak istiyoruz. Sanayicimizin en ufak sıkıntısı olduğu zaman bizlere gelmesi için bütün iletişim kanallarını açık tutmaya çalışıyoruz. Ve bu yöntemle bu usulle sorunlarımızı kısa sürede çözdüğümüzü de düşünüyoruz. Sırt sırta verdiğimiz zaman aşamayacağımız bir şey yok. Bunu devam etmemiz lazım bunu kalıcı hale getirmeliyiz. Bizim ihracat ithalat rakamlarına baktığımızda mutlu oluyoruz. Bunu daha yüksek noktalara nasıl taşıyacağız? Eksiklerimizi biliyoruz ve bu eksiklikler üzerinden çalışıyoruz. 35 fabrikanın temelini attık. Kayseri gibi bölgede böyle bir yatırım yapmak moral ve motivasyonumuzu artırıyor.” diye konuştu.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler