AHMET AVANLIER

Korkma

“KORKMA !” DİYE BAŞLADI, ÇÜNKÜ TARİH BOYUNCA ASLA KORKMAMIŞTI BU MİLLET
Rengini şehitlerin mübarek kanlarından almış,İslâm’ın sembolü hilal ile süslenmiş  bir bayrağa, tarih boyunca korkmamayı kendisine şiar edinmiş bir medeniyete, Allah’tan başkasına kul olmayan kadim bir millete, her bir karışı için şehit olmaya hazır bu toprakların insanına yazılmış bir marş. Her bir satırında vatan, hürriyet, sevda, aşk, ve kutsal kokan bir marş. İşte o bizim İSTİKLAL MARŞIMIZ.

Merhum şairimiz Mehmet Akif, bize bizi hatırlatmak ister gibi “KORKMA !” diye başlamıştı bu destansı marşa. Çünkü bu kadim millet tarih boyunca savaştan, açlıktan, yokluktan, yoksulluktan asla “korkmamıştı”. zalimden “Korkmamıştı”, “tek dişi kalmış canavardan” “korkmamıştı”. çünkü çok iyi biliyordu ki bu topraklardaki “en son tüten ocak sönmeden” teslim olmamıştı, olamazdı, olmayacaktı.

“Hakkıdır Hâk’ka tapan milletimin istiklal” dedi vatan şairi. Çünkü bizi biz yapan İslâmdı, Hâk’ka kul olmak ve ondan gayrısını bâtıl saymaktı. İslam ile şereflenmiş bu millete, Kur’an-ı hayatına hakim kılmış bu toprakların insanına “zincir vuracağını iddia etmek” şaşılacak bir çılgınlıktı ve imkansızdı. Asıl hürriyeti ve özgürlüğü Allah’a kul olmak ile tarif etmiş, son peygamber Hz. Muhammed Mustafa’ya (sav) ümmet olmak ile şereflenmiş “iman dolu göğsün” sahiplerine, kendini sözüm ona medeni diye tanımlayan “çelik zırhlı” tanklarına ve silahlarına güvenenler zarar veremeyeceklerdi. Çünkü her zaman galip olan inananlar olacaktı. Allah’a ve ahret gününe inananların, la galibe İllallah diyenlerin karşısında “çelik zırhlı duvarlar” yıkılacak “hayasızca akınlar” bertaraf edilecekti.

“Bastığın yerleri toprak diyerek geçme,tanı!” dedi merhum Akif, çünkü toprağa “ana” diye hitap eden bu medeniyetin çocukları için toprak namustu. Bir karış dahi verilemezdi. Gözü olanın gözü oyulurdu. İşte tam da bu iman ve inançla bu topraklarda var olduğu günden bu yana verilen milyonlarca şehit , toprağın “altında kefensiz yatan” yiğit olarak tanımlandı. O yüzden bizler kendimize “şehit oğlu” dedik ve onları incitmemek için canımızı verdik, “dünyaları alsak da bir karış vatan toprağımızı vermeyiz.” Diye söz verdik.

Ve öyle bir aşktır ki bu, dualarda yakarış olur Yaradana. “kutsallarıma namahrem eli değmesin” , “ezanlar susmasın”, “bayrak inmesin” diye yapılır dualar, bu sebeple dökülür seherlerde gözyaşı. Bu toprakların evlatlarının böyle güzel dertleri vardır. Can verilir, bir güzel nesli ve İslâm’ı yaşatmak için.

Bu ruhun var olması ise “ebediyen sana yok ,ırkıma yok izmihlal” diyebilmenin müjdesidir.Çünkü “Hakkıdır, hür yaşamış bayrağımın hürriyet” ve “Hakkıdır,Hâk’ka tapan milletimin istiklal !”

Bugün bu destansı satırlarının meclisimizde İSTİKLÂL MARŞI olarak kabulün üzerinden 100 yıl geçmiş. Bu vesile ile bu dizeleri, imanlı kalbinden satırlara döken Merhum Mehmet Akif ERSOY Üstadı saygı ve minnetle yâd ediyorum. 

Yüzyıl sonra bu topraklarının evlatları olarak bizlere düşen görev ise sadece bu satırları bayrak törenlerinde okumaktan ibaret olmamalı  veya okullarda öğretmenlerimiz ödev olarak verdi diye on kıtasını ezberlemek bize yetmemeli. Her satırında ve  her kelimesindeki manevi gücü idrak etmeli ve hâlimizle yaşamayı düstur edinmeliyiz. Bir gün İslâm’ı, vatanı, toprağı, ezanı, bayrağı müdafaa mecburiyetine düşersek açlıktan, yokluktan, yoksulluktan “KORKMA”dan bizi biz yapana değerlerimiz için mücadele edecek gücü kendimizde her daim hazır etmeliyiz.
Anlayan ve yaşayanlardan olabilmek duası ile
Kalın sağlıcakla
Ahmet AVANLIER 13.03.2021

[email protected]

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Yazarın Diğer Makaleleri