Lise Öğrencisi Drone Almak İçin Patates Tarlasında Çalıştı

KAYSERİ (1HA-ÖZEL) - Naci Baydemir Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu’nda öğrenciler ve eğitimciler Drone parçaları bir araya getirip yazılımlarını da yüklerken aynı zamanda yarışmalara da hazırlanıyor. Takımda olan Drone pilotu öğrenci Mustafa Karadağ ise Drone almak için yaz ayı boyunca tarlada çalıştığını ve ailesinin de dana satarak kendisine destek olduğunu ifade etti.
 
Bünyan Naci Baydemir Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu’nda FPV Drone teknolojisi ile öğrenciler ve eğitimciler Drone parçaları bir araya getirip yazılım yüklüyorlar. Aynı zamanda yarışmalara hazırlanan öğrenciler okul içerisinde bulunan Türkiye’de ilk ve tek antrenman salonu ile yarışmalara hazırlanıyor. Drone takımında bulunan öğrenci Mustafa Karadağ ise ikiziyle beraber Drone almak için yaz ayı boyunca tarlada çalıştıklarını belirtti. 
 
Ailesinin de destek amaçlı 1 dana sattığını söyleyen Karadağ, “Öncelikle bilgisayarda simülasyon çalıştık, bol bol antrenman yaptık. 2 yıldır bu işle uğraşıyoruz. Geçen sene yaz ayında tarlada çalıştım. Tarlada kazandığım parayla birlikte babam da bir tane danamızı sattı ve üstüne ekleyip Drone almamıza yardımcı oldu. Bu Drone ile birlikte bir yarışmaya gideceğiz ve başarılar elde etmeye çalışacağız. İkizimle tarlada önce patates ekimine gittik daha sonra boru döşemesine gittik sonra da sulama yaptım. Sökümüne de yardım ettim. 3 ay boyunca Drone hayaliyle çalıştım babam da yetmediği yerde yardım ederim demişti ve danamızı satarak bize destek oldu” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler