TESBİT NAME

Rusya - Ukrayna Savaşı Ne Zaman Biter ?

RUSYA - UKRAYNA SAVAŞI NE ZAMAN BİTER ?

Irak’ın özgürleştirilmesi! operasyonu çerçevesinde Türkiye’nin çantada keklik olmadığının kanıtı tezkerenin geçmemesi oldu. Türkiye Büyük Millet Meclisi Amerikan askerlerinin Türkiye üzerinden Irak’a nakline onay vermeyince Amerika’nın, Türkiye ile ilgili planlarını tekrar gözden geçirmesine neden oldu. Tezkerenin geçmemesi bölgede Türkiye’nin denklem içerisinde farklı bir yer tuttuğunun göstergesidir. Tezkere geçmiş olsaydı Türkiye, Irak ve Suriye gibi bölgedeki kargaşada yerini birebir çoktan almış olacaktı. Şimdi en azından sınırlarımızı koruyarak Suriye ve Irak’a uzanıp ülkemizi olabildiğince çatışmanın dışında tutmaya çalışıyoruz. Bölgede yanan ateşte yanmıyoruz ama sıcaklığını birebir hissediyoruz.

Amerika’nın bölgede taşeronu olma ihalesine “EVET” demeyen (teslim olmayan) Türkiye Cumhuriyeti Devleti dünya konjonktüründe denge gözetme ve dengeler arasında asli aktör olma gibi bir duruş iddiasındadır. Bu iddiasını da destekleyecek birçok siyasi, diplomatik, ekonomik eyleme imza atmıştır.

Ortadoğu hiçbir zaman durulmadı. Şimdi yaşanan bu kargaşanın başlangıcını hatırlayalım. Irak Devlet Başkanı Saddam Hüseyin İran ile uzun süren savaş sonrası, durup dururken komşu ülke Kuveyt’e saldırdı. Bu hareketlilik Saddam’ın sonunu getirirken, Irak’ı kaosa, bölgeyi kan gölüne çevirdi.

Rahmetli Turgut Özal zamanında (1990 larda ) Türkiye’nin Kuzey Irak’a girip Musul ve Kerkük’ün Türkiye’ye dahil edilmesi gerektiği gibi bir mevzu ülke gündemine oturmuştu. O zamanın iktidar partisi ANAP’ın önde gelen isimlerinden Rahmetli Hasan Celal Güzel namı diğer ”TANK HASAN” ın konu ile ilgili bir konuşmasını hatırlıyorum. Türkiye’nin Kuzey Irak’a girmesi basında yeterince konuşuldu, kamuoyu oluşturuldu ve olgunlaştı. Ancak Rahmetli Turgut Özal “Bakanlar Kurulu da dahil olmak üzere hiçbir yerde hiçbir şekilde Kuzey Irak’a müdahale, Musul ve Kerkük’ün Türkiye dahil olması gibi bir konuyu gündeme getirmeyi, konuşmayı yasakladı. Çünkü Amerika’nın bu konu üzerinden Türkiye’ye çekeceği operasyonu gördü” dediğini hatırlıyorum.

Küresel mafyanın Ortadoğu’da kargaşa filmi bu şekilde gerçekleşirken, Rusya ve Avrupa ayağı vizyona girmiştir.

Küresel mafya tarafından, Rusya Ukrayna’ya müdahale etmeye mecbur bırakılarak aslında hem Rusya’ya hem de Euro Bölgesine operasyon çekilmektedir. Rusya ve Euro Bölgesine çekilen-çekilecek bu operasyonun sonraki aşamasına Türkiye’de dahil edilecektir.

Dünyanın jandarması Amerika, Ortadoğu için Irak’a yerleşirken, Avrupa ve Rusya operasyonu için iflas ettirilmiş bir Yunanistan’a yerleşmektedir.

Amerika’nın askeri üst olarak Yunanistan’a yerleşiyor olması otomatikman Türkiye’yi bu denklemin içine almaktadır.

Amerika’nın Güney Kıbrıs’a yerleşmesi doğu Akdeniz ve Türkiye için, Yunanistan’a yerleşmesi Avrupa, Rusya ve Türkiye için kontrol anlamında uygun bir hamledir. Ve tabii ki bütün bu hamleler Türkiye’nin etrafında cereyan etmektedir. Türkiye Yüzyılı iddiasıyla varlık iddia eden Türkiye’ye elbette Amerika ilgisiz kalmayacaktır.

Büyük Türkiye İmparatorluğu olarak, Kuzey Irakta Suriye’de boşa çıkardığımız Amerikan planının, Yunanistan ayağında hataya düşmemeliyiz. Suriye’de Rus uçağının düşürülmesi Türk - Rus Savaşı çıkarılması için  bir kıvılcım idi. Sağduyulu ve sorumlu diplomatik bir süreçle olay bir şekilde atlatıldı. Yunanistan’ın tehdit ve tahrik dolu davranışlarından dolayı, oyuna gelip bir yanlış yapmamalıyız.

Sözün özü Saddam’ın Kuveyt’te, Rusya’nın Ukrayna’da düştüğü hataya düşmemeliyiz.

Başlığı tekrar hatırlayalım. Rusya - Ukrayna savaşı ne zaman biter. Elcevap Amerika Yunanistan’a yerleşme sürecini tamamlayınca biter.

Ancak yaşanacak sonraki hamleleri dikkatli takip etmeliyiz. Çünkü olup bitenler burnumuzun dibinde cereyan etmektedir. Ve tüm planlar Türkiye Yüzyılı denklemi üzerine oynanmaktadır.

Kalın sağlıcakla….

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Yazarın Diğer Makaleleri