Müfit Furkan

Sahibinden Yerli ve Milli Otomobil!

Farklı bir otomobil ilanı…

Sahibinden Yerli ve Milli Otomobil!

Binlerce yıllık şanlı geçmişe sahip bir medeniyetin; Selçuklu’nun, Osmanlı’nın torunu, bu toprakların gerçek sahibinden yerli ve milli otomobil...

Efendim otomobilimiz; Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından üretilen, 2020 model ve 30 dakikadan az sürede şarj olan, 500 kilometre menzilli Yüksek Teknolojiye sahip bataryası ile az yakan çok kaçan bir araçtır. Daha dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bizzat denendi. Gördük ki; Yüksek Teknoloji ürünü bataryasıyla sadece gezi zekâlı, kaz kafalı, kuş beyinlilerde beyin yakıyor!

Otomobilimizin kaportası çok sağlam. Farklı metaller ve kimyasalların, Milli bir ruh ile, inançla, azimle ve kararlılıkla işlenmesi neticesinde oluşturulan kaporta aksamı; yalnızca yağmura, çamura, rüzgâra değil aynı zamanda Alman’a, İngiliz’e, İtalya’na, Amerika’na, Fransız’a, fetö'ye, pkk'ye, terör sevicilere ve vatan hainlerine karşı da son derece dayanıklı ve sağlam Allah'ın izniyle...

Otomobilimizde hasar, değişen ya da boyanan parça yoktur. Her ne kadar hainin, vatansızın, kansızın, emperyalistin suratına şiddetli bir tokat gibi çarpmışsa da tramerde kaydı bulunmamaktadır.

Yürüyen aksamı ve lastikler mükemmel. Tekerlekler; dava diye ortaya çıkıp, menfaati bitince U dönüşü yapan ve geriye giden döneklerin aksine, ilk etapta 2023'e kadar ve sonrasında ilelebed hep ileriye, hayra, "muasır medeniyetler seviyesine" doğru dönecek inşallah.

Otomobilimizin içi harika. Zarif, şık, rahat ve ergonomik bir iç tasarımı var. Sırtınızı pkk'ye değil, Türk Mühendislerinin tasarladığı koltuğa yaslıyorsunuz ve direksiyonu, kokuşmuş emperyalist batıya değil, güçlü ve gelişen Türkiye’nin refahına ve özgür geleceğine çeviriyorsunuz. 

İçinde sigara içilmemiş, küfür dahi edilmemiş, Besmele ile binilmiş, ondan bundan değil bizzat Reis’ten olan otomobilimizin muayenesine iki yıldan fazla var ancak karın ağrısı olan, hazmetmekte zorlanan, hırsından sabaha kadar zıkkımlanıp baş ağrısı çeken "ilerici, aydın" kesimden şahıslar için; modern Şehir Hastanelerimiz 7/24 hizmet vermektedir.

Bu araçla seyahatinizde camları açtığınızda içeriye giren havada; Doğu Türkistan’ın, Filistin’in, Arakan’ın, Myanmar’ın, Kudüs’ün, Afrika’nın, dünyanın tüm mazlum coğrafyalarının duasını, heyecanını hissedeceksiniz.      

Gelelim; bir Türk kadar asil, Erciyes gibi heybetli, dosta güven veren, düşmana korku salan ve tartışmasız dünyanın en çok konuştuğu ve konuşmaya devam edeceği DEVRİM niteliğinde bu otomobilin fiyatına?! 

Onlarca yıllık bekleyişin, çilenin, heyecanın, davanın, şuurun bir ürünü olan bu otomobile paha biçilemez! İllaki bir bedel söylemek gerekirse; devrim niteliğindeki bu araç için 1960'lardan bu yana, 28 Şubat'lardan 15 Temmuz'lara nice nice bedeller ödendi...

Boş muhabbete yazmayın. Yalnızca parasını verenin değil, değerini bilenin keyif alacağı, haz duyacağı bir otomobil.  

Bu arabaya hiçbirimiz "laik" değiliz...

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Yazarın Diğer Makaleleri