Seçim Ücretleri Nezaman Yatıyor?

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 14 Mayıs ve 28 Mayıs tarihinde görev yapan sandık kurulu üyelerine yapılacak ücretlerin ödeme tarihine ilişkin resmi bir açıklama yapmadı. Sandık görevlisi ücretlerinin, haziran ayının sonlarına doğru hesaplara yatırılacağı tahmin ediliyor." ifadeleri kullanıldı.

SEÇİM ÜCRETLERİ NE ZAMAN YATACAK? 

Seçim bitti ama sandık görevlisi ücretleri hala yatmadı. Seçim sandık görevlisi olarak tanımlanan sandık başında bulunanların alacağı ücretler hesaplara henüz gönderilmedi. Kurban Bayramı öncesinde maaşlarını almak isteyen sandık görevlileri seçim ücretleri ödeme tarihini merak ediyor. Müşahitler, 'Sandık görevlisi ücreti nereden alınacak, seçim görevli paraları ne zaman yatacak, YSK sandık görevlisi ücretleri ödemesi başladı mı" sorularını gündemde tutuyor. İşte 14 - 28 Mayıs 2023seçim ücretleri ödeme günleri...

SEÇİM ÜCRETLERİ NE ZAMAN YATACAK? Sandık görevlisi hala bekliyor.. Seçim görevli paraları ne zaman yatacak?
 

Seçim ücretleri ne zaman yatacak? 14 Mayıs ve 28 Mayıs 2023 tarihlerinde gerçekleştirilen milletvekili ve cumhurbaşkanı seçimlerinde görev alan müşahitler seçim görevli ücretlerinin ne zaman yatırılacağını merak ediyor. Kurban Bayramı öncesinde hesaplarına seçim sandık ücretlerini görmek isteyenler, "Sandık görevlşsi ücreti nereden alınacak, seçim görevli paraları ne zaman yatacak, YSK sandık görevlisi ücretleri ödemesi başladı mı" sorularını araştırıyor. İşte seçim görevli ücretleri ödeme tarihleri ve günleri...

SEÇİM ÜCRETLERİ NE ZAMAN YATACAK? 

Hurriyet.com.tr sitesinde yer alan bilgiye göre; "14 ve 28 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen seçimlerde görev alan binlerce sandık görevlisi ücretlerinin ne zaman yatırılacağını araştırıyor. YSK tarafından yapılması planlanan sandık görevlisi ücretlerinin herhangi bir sorgulama sayfası bulunmuyor. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 14 Mayıs ve 28 Mayıs tarihinde görev yapan sandık kurulu üyelerine yapılacak ücretlerin ödeme tarihine ilişkin resmi bir açıklama yapmadı. Sandık görevlisi ücretlerinin, haziran ayının sonlarına doğru hesaplara yatırılacağı tahmin ediliyor." ifadeleri kullanıldı.

 

SEÇİM GÖREVLERİ ÜCRETLERİ NE KADAR?

Sandık görevlilerine ve sandık başkanına verilecek ücret henüz belli olmadı. Konuya ilişkin resmi açıklama yapıldığında haberimizi güncelleyeceğiz.

2023 yılı için sandık görevlisi ücretleri henüz açıklanmadı. Ancak genel hesaplama yönteminin 2000 x memur maaş katsayısı olması dolayısıyla 0,433684 x 2000 = 867 TL civarında olması bekleniyor.

 

Hayır. Hem 14 Mayıs hem de 28 Mayıs seçimlerinde görev yapan müşahitler herhangi bir ödeme alamayacak. 

SEÇİM ÜCRETLERİ NE ZAMAN YATACAK? Sandık görevlisi hala bekliyor.. Seçim görevli paraları ne zaman yatacak?

Müşahitler, siyasi partilerin ve bağımsız adayların belirleyip İlçe Seçim Kurulu’na sundukları liste üzerinden kura şeklinde belirlenmektedir. Seçim günü görev yapabilmeleri için bir siyasi parti onaylı "Müşahit Görev Belgesi"ne sahip olmaları gerekir. Gönüllülük esasına dayalı olarak yapılan Müşahitlik görevini yapanlara seçim görevli ücreti ödenmez.

Halkbankası Şubelerinden Seçim Ücretlerini Alabilirsiniz.

Kaynak: Hurriyet.com.tr

 

Derleme: Tgrthaber.com.tr - Göktuğ Efil

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler