Murat Çakır

Selam Olsun

SELAM OLSUN..

Bizimkisi uzun zamandır ahretliği ile dertleşmemiş o güzelim köpüklü sade kahvesinden içmemişti. Hem kurban faaliyetleri için gitmiş olduğu yurt dışı gezisindeki izlenimlerini de merak ediyordu. Yanına aldığı bir genç ile ahretliğine doğru gittiler. Konuşmaya başladılar havadan sudan, sonra kurban faaliyetlerinden konuşurken bizimkisi, hani bir hikâye vardır; diyerek söze başladı.

Hikâyede iki fakir adam var. Bunlar komşu. Birkaç davarları, tavukları, küçük arazileri var.

Ve ikisi sürekli kavga hâlinde. Tavuk yüzünden, tarla yüzünden, küçük büyük her mesele yüzünden kavga ediyorlar.

Hızır iki adamı izliyor ve müdahale etmeye karar veriyor.

Bir gün ikisinden birisinin kapısını rastgele çalıyor. Adamı alıyor karşısına, “dile benden ne dilersen” diyor, “ne istersen yapacağım, ama sana yaptığımın iki katını komşuna yapacağım.”

Adam uzun uzun düşünüyor,

Sonra Hızır’ın karşısına geçiyor: “Hızır Aleyhisselam, senden dileğim şudur: Benim bir gözümü kör et.”

Ahretliği ne demek istediğini anlamıştı anlamasına da yanlarındaki genç dayanamayıp sormuş bizimkisine, niye anlattın bu hikâyeyi diye.

Bizimkisi yine dalmış uzaklara. Ahretlik anlamıştı, yine karalayacaktı üç beş satır oracıkta. Kurşun kalem ve bir kağıt verdi, yaslandı arkasına..

İplerini koparmış, cinnete doğru doludizgin akıyorken zaman, itidalli ve dirayetli duruşunu koruyamayan, kardeşlik hukukunu gözetememiş, cinnet çağının ateşine benzin taşıyan mahalle sakinlerine söylenmesi gereken bir kaç kelam yazdı oracıkta...

Daha ne kadar devam edecek? Bizden dediğimiz, aynı davada aynı yolu yürürken kardeşlerimizin dilindeki dikenlerin gönlümüze batması. Daha ne kadar devam edecek? Ömrü hak davayı önde tutmak ve bu uğurda mücadelesiyle ağır bedeller ödeyenlerin yüreklerine basarak geçip gitmeniz. Daha ne kadar devam edecek? İyiliği yaymak adına beraber çalışmak varken, önce ben demeyi sürdürmeniz. Daha ne kadar devam edecek? Birbirlerinin arkasından konuşup, başarısız olması için gizli saklı oyunlar kurmanız.  Daha ne kadar devam edecek? İki kardeşimizin arasındaki yangına onlar su beklerken benzin taşıyıp daha da alevlendirmeniz. Daha ne kadar devam edecek? Hak yolunda çabalarını gerçekleştirmek isterken bizleri kardeş değil de maraba görmeniz. Bahçenizden süpürüp sokağa attıklarınızı bize reva görmeniz. Daha ne kadar devam edecek? Kardeşlerinizin samimi çabalarını boşa çıkarmanız. Destek değil köstek olmanız. Hulasa; Hakkın kelamını Hak için değil de kendi nefsinizin isteklerini meşrulaştırmak için kullanmanız. Ve bunları samimi kardeşimiz gibi gösterip hiç beklemediğimiz anda bizden habersiz yapmış olmanız.

Bir Arap atasözü der ki;

“Hele şu toz duman bi dağılsın, bindiğin at mı, eşek mi anlarsın!”

Biz de diyoruz ki hele bir mahşer kurulsun. Allah bizi hüviyet-i asliyemize döndürsün, fıtratına muhalefet edenlerden olmaktan muhafaza buyursun, insan olmanın ve insan kalmanın zahmet gerektirdiğinin, rahmetin de bu zahmetle geleceğinin idrakinden mahrum bırakmasın...

Hakiki manada din kardeşliğinin ve hâk manada kandaşlığın tesis edildiği güzel günler görmek duasıyla... Selam olsun kardeşliğe gönlünü yurt etmiş, yurdunda sevgi filizleri yeşerten güzel yürekli insanlara...

Saate baktı bizimkisi, artık geç olmuştu. Bıraktı kalemi; içindeki kırgınlıklarla beraber, haydi dedi yanında getirdiği gence ‘’zaman çalışmak zamanı, boş sözler değil icraat gösterme zamanı’’ dedi kalktı ayağa. Elini yüreğinin üzeri koyup döndü ahretliğine ve aklına gelen ayeti söyledi;

 ‘’Bir de onlardan sonra gelenler, derler ki: "Rabbimiz, bizi ve bizden önce iman etmiş olan kardeşlerimizi bağışla ve kalplerimizde iman edenlere karşı bir kin bırakma. Rabbimiz, gerçekten Sen, çok şefkatlisin, çok esirgeyicisin." ( HAŞR SURESİ, 10. AYET )

5 Yorum

Ebedigenc

Ebedigenc

14 Ağustos 2020
Rabbim kalemimizi kuvvetli kılsın, çok güzel, anlamlı bir yazı ile açılış yapmışsınız. Daim olsun inşaAllah

Musa Aktaş

Musa Aktaş

15 Ağustos 2020
Hayırlı uğurlu olsun inşallah kardeşim

Fevzi akbulut

Fevzi akbulut

15 Ağustos 2020
Allah yolunu açık etsin. Kalemin adaletten şaşmasın

Abdullah Akçay

Abdullah Akçay

15 Ağustos 2020
Maşallah çok anlamlı ve mesaj dolu bir yazı olmuş. Tebrik ediyorum.

ERDAL ERGENÇ

ERDAL ERGENÇ

15 Ağustos 2020
Tebrik ederim güzel kardeşim. Kalbin kadar kaleminde güçlü... Seviyoruz en derin yerinden kalbimizin...

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Yazarın Diğer Makaleleri