SP’li Nuh Tosun, “Gençliğin yüzde 75’inin ülkeyi terk etmek istemesi ciddi problemlerin olduğunun neticesidir”

Saadet Partisi Siyasi İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Nuh Tosun, “Gençliğimizde yapılan anketlerde bu ülke gençliğinin yüzde 75’inin minimum sayıda bu ülkeyi terk etmek istemesi maalesef bu ülkede ciddi manada ekonomide de, dış politikada da, siyasette de, adalet mekanizmasında da çok ciddi problemlerin olduğunun bir neticesidir” dedi.

KAYSERİ (1HA) – Saadet Partisi Siyasi İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Nuh Tosun, “Gençliğimizde yapılan anketlerde bu ülke gençliğinin yüzde 75’inin minimum sayıda bu ülkeyi terk etmek istemesi maalesef bu ülkede ciddi manada ekonomide de, dış politikada da, siyasette de, adalet mekanizmasında da çok ciddi problemlerin olduğunun bir neticesidir” dedi.

 

Saadet Partisi (SP) Siyasi İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Nuh Tosun, Kayseradar ve Radyoradar ortak canlı yayınında ‘Siyasi Gündem’ programına katılarak moderatör Duygu Sarınca’nın sorularını yanıtladı. Gençlerin minimum yüzde 70’inin ülkeyi terk etmek istediklerini iddia eden Tosun, “OSB’de çalışma hayatına devam ediyoruz. Bir taraftan nitelikli eleman bulma güçlüğü yaşarken öbür tarafta da yetişmiş elemanlarımızın bir bir bu ülkeyi neden terk etmek istediğini yüreğimiz yanarak müşahede ediyoruz. Sadece 2021-2022 rakamlarına değil 2023’te Avrupa'yı da geçtik, Meksika üzerinden Amerika'ya gitmeye çalışan Türk insan sayısına baksak bile her şeyi yakinen müşahede edeceğiz. İnsanlar Meksika üzerinden nehri geçerek Amerika'ya sığınmak orada kendisi açısından bir yaşam sürdürebilmek, doktorlarımızın Almancayı öğrenip, başta Almanca olmak üzere diğer Avrupa ülkelerine gidiyor olması, gençliğimizde yapılan anketlerde bu ülke gençliğinin yüzde 75’inin minimum sayıda bu ülkeyi terk etmek istemesi maalesef bu ülkede ciddi manada ekonomide de, dış politikada da, siyasette de, adalet mekanizmasında da çok ciddi problemlerin olduğunun bir neticesidir” ifadelerini kullandı. 

 

‘AK PARTİ'DEN 22 DEĞİL, BİR 22 YIL DAHA GEÇSE HİÇBİR ŞEY ÇIKMAZ’

SP’li Tosun, “Görüyorsunuz sabah kalktık yerel medyayı açtık. Kayseri'de bir intihar vakası daha. Sebebini bilmiyoruz, illa şu sebep demiyoruz. Ama bunun sebebi nedir? Şiddetli geçimsizliktir, ekonomik kriz vesairedir ama bunu çözebilecek kimdir? İcranın başında kim varsa sorumlu odur. Çözmesi gerekenler çözmeli. Psikolojik durumlar neyse sosyolojik durum neyse ekonomik durum neyse bütün buna dair geniş bir vizyonla olayların üstüne eğilmeli ve bu sorunların üstesinden gelmeli. Bunu da ancak başaracak Saadet Partisi’dir. Onun dışında rahmetli hocamızın dediği gibi ıspanaktan yağ çıkmaz, AK Parti'den 22 değil, bir 22 yıl daha geçse hiçbir şey çıkmaz. Bunu da bir eleştiri olarak ifade etmiş olayım. Yahyalı’da aday olduk bir ay içerisinde ulaşabildiğimiz birçok yere ulaştık ama biz şunu gördük, nereye gidersek gidelim gençlerimiz bizim söylemlerimize kulak kabarttı. Belediyecilik artık sadece çöp, çukur, çamur demek değil. Sadece oraya kaldırımını yapmak demek değil. Bunun ötesinde topyekün ilgili kurumlarla birlikte koordineli çalışmak suretiyle ilçelerimizde göçün önüne nasıl geçebiliriz? İlçelerimizde sosyolojik anlamda huzur ve barışı nasıl temin edebiliriz? Bütün farklılıklarımıza rağmen huzur içerisinde nasıl yaşayabiliriz? Bunu sadece belediye değil aslında bütün kurumlarla koordineli halde yapması gerekir, biz bunun üzerinde durduk. Dedik ki işte Yahyalımız şu nüfustan şu nüfusa doğru azalmış. Doğru; orada madencilik var, turizm var, tarım var, Elmacılık'la ilgili. Bunu sanayiyle beslemediğimiz sürece bu ilçe göç vermeye devam edecek. Bunu nasıl yapacağız? Bunu da hep birlikte koordineli bir şekilde Ankara'nın kapılarını aşındırmak suretiyle bütün hakkımızı talep etmek suretiyle gerçekleştirebiliriz. Bunu yapabiliriz dedik ve gerçekten inanabiliyor musunuz? Gençlerimiz aslında bize kulak kabarttılar ve bu da yüzde 20 oy olarak bize döndü” diye konuştu. 

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler