Uzmanından öneri: “Kışın cildi canlı tutmak için bol su için”

Dermatolog Dr. Ayşe Gökçe Tümtürk, kış aylarında cildin soğuktan korunması için nemlendirici kullanmanın ve bol su tüketmenin önemli olduğunu vurgulayarak, kese ve peeling uygulamalarında aşırıya kaçılırsa bunun da kuruluk sorununa yol açacağını söyledi.

 Dermatolog Dr. Ayşe Gökçe Tümtürk, kış aylarında cildin soğuktan korunması için nemlendirici kullanmanın ve bol su tüketmenin önemli olduğunu vurgulayarak, kese ve peeling uygulamalarında aşırıya kaçılırsa bunun da kuruluk sorununa yol açacağını söyledi.
Kış aylarında vücudun fazlasıyla kuruduğunu söyleyen Acıbadem Kayseri Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Ayşe Gökçe Tümtürk, dışardan eve girildiği zamanda ellerin ve yüzün temizlenmesi gerektiğini belirterek, “İç Anadolu ikliminde hava kuru olduğu için ve nem az olduğu için biraz daha fazla nemlendirici kullanmak ve su içmek gerekiyor. Eldiven gibi soğuğa karşı mekanik koruyucu giysilerimizi özellikle giyilmeli” dedi.

“Keseyi abartırsanız cildi kurutur”
Özellikle çalışan kişilerin işten eve döndüğünde yüzünü çok iyi temizlemesi gerektiğine dikkat çeken Dr. Tümtürk “Çünkü hava kirli olduğu için havada asılı kalan partiküller yüzümüze yapışır. O yüzden işimizden ya da okulumuzdan eve geldiğimizde yüzümüzü çok iyi temizlemek gerekiyor. Cilt tipine ve yaşa uygun nemlendiricileri geceleri kullanılabilir. Ortalama olarak, cilt tipimize göre düzgün, doğru ve düzenli yapılan bir temizlik, düzenli uygulanan nemlendirici, bol su içmek çok çok önemli. Çünkü cildinize ne kadar çok nemlendirici sürerseniz sürün içeriden alınan nemi, suyun verdiği nemi almanız mümkün değildir. Buna çok dikkat etmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Dr. Tümtürk, yenilemek amacıyla tercih edilen peeling uygulamasını cildi yıpratmadan, abartıya kaçmadan yapmak gerektiğine, kesenin de aynı şekilde dikkatli uygulanması ve ayda 1 kereden fazla yapılmaması gerektiğine, aksi halde cilt kuruluğuna yol açacağına dikkat çekerek şunları söyledi: “Cildi temizlerken kese kullanılması toplumumuzda yaygın bir durum. Kese mekanik bir işlemdir; cildi yeniler, dolaşımı artırır ama abartıldığı zaman cildi kurutur. O nedenle özellikle kışın yüze haftada bir yapılacak keseyi, ayda bire çıkarmak gerekiyor. Ayrıca banyo olurken cildi kuruttuğu için çok sıcak su kullanmamak gerekiyor”

“Kışın çok sıcak suyla banyo yapmayın”
Kış aylarında cilt sağlığını çok dikkat etmek gerektiğini söyleyen Dr. Tümtürk, “Cilt bakımını doğru yapmak çok önemli. Onun için bakım anlamında öncelikle cildimize uygun iyi bir temizleyici, en önemlisi nemlendirici olması gerekiyor. Cildinizi tanırsanız, uygun olan nemlendiriciyi kullanırsınız. Doğru ürün, doğru ve abartmadan kullanım, bol su içmek çok önemlidir.” diye konuştu.
Dr. Tümtürk kuruluk problemi dışında ekstrem bir problem varsa bunun “özel cilt” grubuna girdiğini ve mutlaka bir dermatoloji uzmanına görünmek gerektiğini söyledi.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler