Av.Fevzi Konaç

www.kayserianahaber.com... Cihannüma... Bizim Hikayemiz...

Bizim Hikayemiz... Cihannüma…www.kayserianahaber.com…

Ezelden/ebede bir yolculuktu bizim hikayemiz. Adem AS ile başlayan maceramız “İnandık itaat ettik” tasdikiyle start almıştı. Bu uzun yolculukta iyilerle kötüler arasında kıyamete kadar sürecek bir yarışa şahitlik edeceğimizi bilmiyorduk. Ama Kabil haksız olarak işlediği cinayetiyle Habil’lerin yolunun ne kadar zor olduğuna dair bize hüzünlü bir hikayeyi miras bırakmıştı. Bugün ilahi kelam olan Kerim Kitab’ımızın bize anlattıkları ile anlıyoruz ki, bu macera kıyamete kadar böyle devam edecek. Kötüler toplumu ifsad edecek, Allah’ın emri ile “aranızda iyiliği emreden ve kötülükten nehyeden bir topluluk bulunsun” emrinin muhatabı iyiler ise; eliyle, diliyle ifsad olan toplumu yeniden ihya ve imar etmek için kötülüklere karşı mücadele edecek. Aradan geçen binlerce yılda insanlık neler görmüş neler ve bugünlere gelinmiş...

İyi ve kötünün... Hak ve batılın yarışı kıyamete kadar bitmeyecek... 1000 yıldır bu topraklarda bu mücadele hiç bitmemiş. 600 yıl ecdadımız Osmanlı’nın eliyle Anadolu’da iyilik hakim olmuş. Ancak Osmanlının ismen hükmünü kaybetmesi ile birlikte süreç kesintiye uğramış. Ve öyle bir savrulma başlamış ki; sanki bu topraklarda o şanlı tarih hiç yaşanmamış, İslam’ın güzellikleri hiç iz bırakmamış, yeryüzüne adaleti yayan insanların torunlarına tek bir miras kalmamış ve reddi mirasla adeta unutturulmuş... İnancın baskı altına alınması, bütün manevi birikimin üzerine beton dökme gayretleri ile geçmişi ile bağı tamamen koparılmış bir millet inşa etmek çabası... Buna  hayır denilmesinin vaktinin geldiği, millete biçilen bu deli gömleğinin yırtılmasının önüne çıkılmasının vaktinin geldiği bir ortamda... Bir tohum toprağa atıldı Elhamdülillah...  

İşte 50 yıl önce böyle bir ortamda, bu topraklarda bin yıldır iyinin, güzelin temsilcisi olarak yaşamış ve yeryüzüne şefkat, merhamet ve adaletin zirvesini yaşamış ve yaşatmış bir ecdadın izine basmak üzere bir siyasi hareket yola çıkmıştı. Öyle bir zeminde Besmele çekilmişti ki; inancın önünde binbir türlü engeller, yok sayılan bir tarih, arkasından küfredilen ve bu ülkeden kovulan ecdadın adının anılmasının bile yasak olduğu acı dönemler. Bir siyasi hareket olarak bir avuç yürekli insanın yola düşmesiyle, tabiri caizse iğne ile kuyu kazılmış, tarihin akışı Allah’ın izniyle değiştirilmiştir. Bugün geçmişin o acı manzaralarının tersine, yaşanan bu özgürlük ikliminin temelinde başta Erbakan Hocamız olmak üzere bir avuç yürekli ve imanlı büyüğümüz vardır. Ve onların çıktıkları yolda onlara duaları ve manevi destekleri ile omuz veren Allah Dostları.

Evet 50 yıllık bu mücadelede başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere devletin idaresinde söz sahibi büyük bir nesil yetiştirilmiştir. Başbakanlar, milletvekilleri, bürokratlar, bilim adamları, akademisyenler vs. yüzbinlerce nitelikli insan inşa edilmiştir. Bu insanlar inancı ve geçmişiyle barışık olmak üzere, bu ülke sevdası ile dolu olarak milletimize hizmet etmektedir. Bu uzun yolculukta çok çileler, acılar, gözyaşları dökülmüş ve birçok büyüğümüzün yolu haksız olarak cezaevlerine uğramıştır. Haksız yargılamalar, hapis cezaları, siyasi yasaklılıklar, kapatılan parti ve vakıflar. Asker ve dipçik zoruyla reva görülen zulümler ve kötü muameleler. Bütün bunları millete masum göstermek üzere adeta bir tetikçi gibi kullanılan basın yayın organları ve linç mantığıyla çalışan medya grupları. Yalan, iftira, çarpıtma ve art niyet yüklü haberlerle yok edilmeye çalışılan bir siyasi hareket. Bütün bunlarla birlikte her on yılda bir yaşanan darbeler ve bunun en son örneği 15 Temmuz darbe girişimi.

Cihannüma doğuyor...

İhanet şebekesinin ifsad ettiği insanların bu ülkenin Cumhurbaşkanına, meclisine, askerine, polisine ve milletin kendisine silah çekmesinin acısını ve şehitlerimizin hatırasını unutmadık unutmayacağız inşaAllah.  

2013 yılında darbenin ayak seslerinin ilk emarelerinin yaşandığı günlerde Milli Görüş hareketinin yetiştirdiği vatan sevgisi dolu bir grup ağabeyimizin, kardeşimizin biz neredeyiz? ve ne yapıyoruz? sorusuna cevap bulmak için kurduğu Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Derneğinin kurulması gerçekleşti. Yaklaşık 7 yıldan beri derneğimiz bünyesinde geçmişte üniversite yıllarında yolu bir vesileyle Milli Gençlik Vakfı’ndan geçmiş ve şuan da ülkemizin en önemli yetişmiş kadrosu olan insanlar bir araya geldi. 81 ilde temsilcilik kurmak yoluyla hizmet etmeye devam etmektedir.

İsmimizi ilk duyanlarda oluşan Cihannüma nedir? sorusunun cevabına dair uzun uzun şeyler anlatabilir veya yazabiliriz ama bizi en güzel anlatacak cümlenin şu olduğuna inanıyoruz. “Yeryüzünde mazlum bütün insanlığın kurtuluşu için niyet taşıyan, Müslümanların kardeşliğine ve birliğine giden her yolu mübarek bilen, ülkesine sevdalı, Yeniden Büyük Türkiye ve Yeni Bir Dünya hayalinin peşinde koşan, birbirini Allah için ve karşılıksız seven insanlar topluluğuyuz...”

İşte bu aşkla her ilde binlerce yetişmiş kadro ile ülke sevdasının gereği olarak topluma faydalı işler, milletimizin birlik ve beraberliğine katkı sağlayan organizasyonlar, gençliğin milli ve manevi değerlerle dolu olarak yetişmesine katkı sağlayan toplantılar, mağdur ve mazlum her insanın yüküne ortak olmak için maddi ve manevi yardımlarla, kardeşliğini pekiştirmeye çalışan bir ekip olarak gayret ediyoruz. Sabah namazı buluşmaları, sahur buluşmaları, hatim grupları, İrfan Meclisleri, vefa ziyaretleri, gençlik çalışmalarında vakıf ve derneklerle işbirliği, il dışı kardeşlik çalışmaları vs. durmadan ve yorulmadan büyük bir çalışma azmi ile koşuyoruz Elhamdülillah.

Peki bu hayırlı hizmetleri milletimize nasıl ulaştıracağız? Bu güzel kadronun ve kurumlarda milletine hizmet eden insanların ürettiği değeri ve çalışmalarını nasıl anlatacağız? Bu sorunun cevabı olarak Cihannüma Kayseri İl Teşkilatı bir haber sitesi olanwww.kayserianahaber.com sitesini organize ettik. En temel amacımız toplumda iyinin, güzelin, faydalının, doğrunun yaygınlaşmasına omuz vermek, sağlıklı bir haber akışına şehrimiz özelinde katkı sağlamak istedik. Haberciliği hakkıyla ve ahlaki değerler üzerinden yapanları müstesna tutarak ifade edecek olursak, gazete ve haberciliğin kimi zaman bir tehdit aracı olarak kullanıldığına dair kötü örneklerin varlığını hepimiz gözlemliyoruz. Toplumu ifsad eden konuların manşetler üzerinden allanıp pullanıp zihnimize sokulduğuna şahitlik ettiğimiz bir çok olumsuz örneği görüyoruz. Kişisel menfaatlerin teminine zemin hazırlamak, haberciliği seçilmişler veya bürokratlar üzerinde baskı unsuru olarak bir sopa gibi kullanmak, siyasi ve ideolojik yaklaşımlarla muhalif olduğu kişileri yıpratmak amaçlı bir yayın politikası izleyen, meslek icra eden habercileri de görüyor ve habercilik bu olmamalı anlamında hayıflanıyoruz. Öyle acı hatıralarımız var ki; bu travmalar yıllar geçmiş olmasına rağmen hafızamızdan silinmiş değildir.

Bu düşünceler ışığında bütün bunlarla ilgili olarak sadece şikayetle yetinmeden, doğrunun, yapılan iyi işlerin millete ulaşmasında bir şeyler yapmamız gerektiğine inandık. Cihannüma ekibi olarak bu misyon dahilinde amatör bir ruhla ama profesyonelce bir haber sitesi inşa etmeye çalışıyoruz. Sitemiz bu niyetin eseridir. Kayseri özelinde vakıf ve derneklerimizin, milletimizin faydasına olan tüm çalışmalarının sesi ve soluğu olmaya özen gösteriyoruz. Haber değeri taşıyan tüm hayırlı çalışmaları şehrin gündemine taşımaya gayret ediyoruz. Abone olduğumuz haber ajanslarının verileri dışında, şehrimizden haber derlemeye çalışıyoruz. Tüm vakıf ve derneklerimizden gönüllü olarak bize haber ulaştırmasını ve üretmesini özendirmek adına emek sarf ediyoruz. Yerel yönetimlerimizin ve devlet kurumlarımızın güzel çalışmalarını haberleştirmek için özen gösteriyoruz.

Peki tüm bunlardan maksat özel bir menfaat midir? Asla.

Sitemizin tüm giderlerini hassasiyetle Cihannüma ekibi olarak bizler finanse etmeyi, bu hayırlı hizmet için önemsiyoruz. Keşke reklam bulabilsek, keşke giderlerimizi karşılayacak mali bir kazanım elde etsek elbette isteriz. Ama bizim amatörlüğümüze zarar verecek maddi bir beklentinin içinde asla olmadık, olmayacağız inşaallah. Menfaatimiz yok dedik ama aslında bizlerce manevi değeri çok yüksek bir menfaatin peşindeyiz. O da iyinin yaygınlaşması ve duyulması, kötünün tıpkı virüs gibi toplumdan izole edilmesi, milletin değerleri ile çatışan ve sesi çok çıkanların sesinin üzerinde haklının ve hakkın sesinin yükselmesi gibi büyük bir menfaat umuyoruz.

Kalem erbabı, düşünen, araştıran ve zor zamanda konuşan, yazan genç bir ekibin yetişmesi anlamında sitemizi bir okul mektep olarak görüyor ve kapılarımızı onlara açıyoruz. Bütün bu amaçlar ışığında Rabb’imizin rızası için değer taşıyan işler yapabilmenin yollarını arayarak, kulluk görevimiz içerisinde hakkın tesisi için “Bugün Allah için ne yaptın” sorusuna cevap arıyoruz. Kimseye eyvallahımız olmadan, O’nun kapısından başka kapıya el açmayı kerih görerek, yol yürümeye devam ediyoruz.

Cihannüma ekibi olarak çıktığımız bu yolda, www.kayserianahaber.com sitemizin Kayseri’mize hayırlı olmasını, sürecin bir TV Kanalı ile devam etmesini Cenabı Hak’tan diliyorum.

Gayret bizden tevfik Allah’tandır.

1 Yorum

Ahmet Altuğ

Ahmet Altuğ

18 Nisan 2020
Allah yar ve yardımcımız olsun Başkanım.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Yazarın Diğer Makaleleri