Av.Fevzi Konaç

“Yeryüzünde Mazlumların Bir Allah'ı, Birde Türkiye'si Var”

Memleket Gazetesi Köşe yazısı

 

Esselatü vesselamü dedi...
Selalarla ezanlarla Hocalar minareden...
251 Şehid vuruldu o gün can evinden...
Şahid olsun ki cümle alem...
Ümmetin umudu Anadolu'yu...
O gece bize yeniden vatan kıldı...
Alemleri var eden...!!

15 Temmuz 2016’nın yıldönümünde yaşanan onca acıyı ve bizi can evimizden vuran, içimizden bildiğimiz hainlerin ödettikleri bedeli yeniden hatırladık. Küresel bir projenin taşeronluğunu üstlenen, bu topraklara ihanet eden şebekeyi lanetle andık. Böyle büyük bir darbe girişimi Allah’ın yardımı, milletimizin feraseti ve dik duruşu ile bertaraf edildi. Bununla ilgili birçok şey yazıldı ve söylendi. Ben tam bu iki güzel olayın (15 Temmuz Destanı ve Kurban Bayramı) gölgesinde, bu travmayı atlatmamızda ki en önemli gördüğüm hususlardan birine Kurban Bayramının arifesinde değinmek isterim. Ekonomik güç ve gelişmişlik düzeyi üzerinden yapılan değerlendirmeler ışığında açıklanan rakamlar gösteriyor ki; tüm dünyada insani yardımlar konusunda hiçbir beklenti olmadan mazlumlara yardım eden ülkeler sırasında Türkiye ilk sıralarda yer alıyor hamdolsun.

Yeryüzünün birçok coğrafyasına al bayrağımızın gölgesinde insani yardımlar taşıyoruz. Gerek devlet kuruluşlarımız Kızılay, AFAD, TİKA vs. gerekse vakıf ve derneklerimiz (IHH, Deniz Feneri, Cansuyu, Sadakataşı, Verenel vs.) eliyle tüm dünyaya ulaşmaya ve mağdur ve mazluma sahip çıkmaya gayret ediyoruz. Bu yaklaşımda ne sömürge mantığı ne de menfaat beklentisi olmadan, inancımız gereği önce Allah’ımızın rızası sonra ise inancından beslenen milletimizin yardımseverlik damarının tezahürü olarak yeryüzünü adım adım dolaşıp, insanların kalbine dokunmaya çalışıyoruz.

Bir kardeşimizle 15 Temmuz’u değerlendirirken, bu felaketi atlatmamızdaki en önemli hususlardan birinin de, bu insani yardımların ulaştığı topraklardaki suyu olmayan, ekmeği olmayan, hastanesi olmayan, eğitim alanları olmayan, savaşlardan dolayı yetim ve öksüz kalmış çocukların, barınağı olmayan insanların feryadına kulak vermemizden kaynaklı alınan duaların karşılığı olarak, Rabb’imizin yardımı olduğunu konuşmuştuk. İnanıyorum ki; Afrika’dan Asya’ya, Balkanlar’dan Kafkasya’ya, Uzakdoğu’dan Güney Amerika’ya kadar ulaşan merhamet elinin sahibi ülkemize mazlumların duası üzerinden alemlerin Rabb’i yardım etti.

Böyle düşünmemize sebep o kadar çok örnek var ama yüz yüze konuşurken zihnime yazdığım şu cümleler duygularımı anlatmaya yeter galiba. Mescid-i Aksa hatibi ve eski Kudüs Müftüsü İkrime Sabri demişti ki; “ o gece tüm Kudüs’lü kardeşleriniz Türkiye için dua etti ve uyumadı. Çünkü biz Türkiye düşerse, ümmet düşer diye bakıyoruz.”

Dün 15 Temmuz’du ve birkaç gün sonra Kurban Bayramı. İki bayramı birlikte kutlayacağız inşallah. Bayrama girerken Gönüllü Kültür Kuruluşlarımız, devletimizle birlikte tüm yeryüzündeki insanlara kurbanın kardeşlik iklimini taşımak için seferber oldular. Yazıyı kaleme aldığım gün sadece Kayseri’mizden yüzlerce kardeşimiz kendilerine emanet edilen kurbanları mazlum ve mağdurlara ulaştırmak için yollara düştüler. Bir çoğumuzun adını bile bilmediğimiz topraklarda ve ülkelerde, kurban ibadetinin gereği yerine getirilip Alemlerin Rabb’i ile kulluk sözleşmemiz yenilenirken, gittiğimiz her ülkede bayrağımızın gölgesinde kesilip dağıtılan kurban etleri, “İslam kardeşliğinin unutulan sözleşmesini” yenilemeye vesile olacak inşallah.

Kıymetli bir Hocamız bundan birkaç yıl önce kurban organizasyonu için gittiği Moritanya’dan dönünce demişti ki; orada sadece bizler ve Katar’dan bir yardım kuruluşu vardı. Afrika’nın diğer birçok bölgesinde ise sadece bizim ülkemizden yardım kuruluşları, hiçbir karşılık beklemeden İslam’ın merhamet ve kardeşlik emri gereği organizasyonlar yapıyor. Cümlesinin sonunda ise şu muhteşem tespiti yapmıştı. 

“Yeryüzünde mazlumların bir Allah’ı, bir de Türkiye’si var”

Ben tekraren inanıyor ve iman ediyorum ki; 15 Temmuz, benzeri birçok darbe ve ülkemizi bölme girişimlerinin başarılı olamaması, önce Allah’ın yardımı sonra ise mazlumların Türkiye’si olmanın gereği yapılanların karşılığında, samimi olarak açılan mazlum ellerle ve dillerle yapılan duaların hürmetinedir. Bir ihanet şebekesinin tehlikesini savuştururken duaların gücüne nasıl sığınmışsak,  yine bir kurban bayramı öncesi ülkemiz için duaya açılan samimi ellerin devamını temin adına hayırsever kardeşlerimiz karıncalar gibi dağılıyor tüm yeryüzüne. Bir yandan kulluk sözleşmesini yenilemek için Mü’minlerin emanetleri olan kurbanlıklar mazlum sofralarına dağıtılacak diğer yandan Müslümanlar kardeştir ilahi emrinin gereği olarak alicenap milletimizin sevgisi ve muhabbeti dağıtılacak.

Bu güzel hizmetlerin sonucu inanıyorum ki emperyalistlerin silahla, üslerle ve güçle egemen olmaya çalıştıkları yeryüzüne, İslam’ın emri gereği yapılan hizmetlerle ülkemiz sevginin/merhametin gücü ile gönül üsleri kuracak. Gelecekte Müslümanların kardeşliğine ve yeni bir dünyanın kurulmasına dair umudu ayakta tutmaya devam edecek. Şer gibi görünenden, hayrı yaratan Rabb’imize şehitler hürmetine dua ile…

Kalemin ve bilginin sahibi Cenab-ı Hakk’a hamd ile… 

FEVZİ KONAÇ  16/07/2021

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Yazarın Diğer Makaleleri