Zamların Nedeni Açıklandı

Kahve fiyatlarına gelen zamların sebebi merak konusu olmuşken kahve satışı yapan İlhan Billur, kahveye gelen zamların asıl sebebini ve zamların satışlara vermiş olduğu etkileri anlattı.

Kahve fiyatlarına gelen zamların sebebi merak konusu olmuşken kahve satışı yapan İlhan Billur, kahveye gelen zamların asıl sebebini ve zamların satışlara vermiş olduğu etkileri anlattı.
 
Son zamanlarda gelen zamlar arasında kahve fiyatlarında da artış görüldü. Kahvenin fiyat artışının asıl sebebinin Brezilya'daki mahsullerin soğuk almış olması olduğunu belirten esnaf İlhan Billur, kahveye zam gelmiş olmasına rağmen kendilerinin zararına satış yaptıklarını dile getirdi.
"ZAM SEBEBİ BREZİLYA'DAKİ MAHSULLERDİR"
Kahve fiyatlarına gelen zamlar hakkında bilgi veren Billur, "Satışlarımız etkilenmedi. Zam gelmesinin sebebi ise Brezilya'da kahve çiçeği soğuk almış, bu sebepten dolayı Brezilya şuan kahve göndermiyor ve bu durumda kahve fiyatlarında artış görülüyor. Daha önce 2500-3000 dolara aldığımız kahve şuan da 5000-5500 dolar olmasına rağmen şuan da kahve bulamıyoruz. Bundan dolayı zam geldi. Yıllardır hiç başımıza gelmeyen olay bu dönem yaşandı. Normalde mahsulün birazı yok olurdu soğuk alsa bile. Bu sefer %40-60 arasında mahsul eksik." ifadelerini kullandı.
"MÜŞTERİLER DE ZAMMIN SEBEBİNİ SORUYOR"
 
Müşteriler fiyat artışının sebebini sorduğunda, Brezilya'dan gelen bir sorun olduğunu söyleyerek onları ikna ediyoruz diyen Billur sözlerine; "Müşteriler kahve fiyatlarının neden yükseldiğini soruyor. Biz de dünya kahve ihtiyacının 4'te 3'ünü karşılayan Brezilya'da mahsül soğuk aldığı için bu şekilde olduğunu dile getiriyoruz. 
Satışlarımız bu sene daha fazla bunun sebebi de, yurtdışından gelen vatandaşlarımızın 2 yıl aradan sonra gelmesiyle birlikte satışlarımız eskiye göre daha fazla hale geldi." şeklinde devam etti.
"ZAMLARA RAĞMEN KAR ETMEDEN SATIŞ YAPIYORUZ"
Kahve fiyatları hakkında bilgi veren ve kar elde etmeden satış yaptığını söyleyen Billur, "Kahvenin kilosu şuan da 80 TL olarak satılıyor. Biz şuan kahveyi zararına satıyoruz ancak bazı baş çeken firmalar var onlar fiyat yükseltmeden biz de yükseltmiyoruz. O yüzden bu fiyat daha da yükselecek.  İstanbul'da büyük bir firma var. O firma fiyatları arttırırsa ancak biz de o şekilde arttırıyoruz. Bizim de giderlerimiz var ancak fiyat artışı yapamıyoruz zararına satıyoruz. Bunları karşılamamız için kar etmemiz gerekiyor. Ancak şuan kar etmeden satıyoruz." şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler