ZEYNEP BERBEROĞLU

70 DEN 7 YE

 70 DEN 7 YE

  Selamün Aleyküm Bercestem;

       Misk kokulum, ilk göz ağrım. Doğduğun günü dün gibi hatırlıyorum da ne de çok sevinmiştim. Bebekler cennet kokusuyla doğarmış. Seni kucağıma ilk aldığımda kokun burnuma çalınmıştı da o gün bu gündür bir benzerini bulamadım. Hiçbir soba ısıtmadı beni senin gülüşün gibi. Kimse senin kadar sıkı tutmamıştı ellerimden. Torun bir başkaymış gerçekten. Seni uyutmak için ayaklarımda sallardım. Gözlerine bakınca dinerdi hüznüm. Atalarımız, "ağızdan çıkan kulaktan döner kalpten çıkan kalbe gider "demişler. Vereceğim öğütleri kalbine nakşeyle.

    Belki bu mektubu "edep "kelimesinin karşılık bulamayacağı bir dönemde okuyacaksın. Edep, bazen göz kapaklarındadır, dilinin söyleyememesidir. Kulağının duymaması da edeptendir. Yusuf olmaktır Züleyha'nın arzularına. Meryemce adanıştır edep. Osmanca şahlanıştır ve Nebevi birkaç damla gözyaşıdır.

    Kalpler benzeşir yavrum. Ademoğlu meyletmeye ziyadesiyle meyillidir. Salihlerle beraber ol ki kalbin hak olana meyletsin. Allah ve Resulünü sev ki onların sevdikleri de seni sevsin. Sevgi bulaşıcıdır. Seven, sevdiğinin sevdiğini de sever. Sevgi; Taif'te Zeydce korumaktır. Uhudda Talhaca ok atmaktır. Hz. Ebubekir gibi sadıkça yol arkadaşlığıdır. Hz. Ali gibi eşinin misvağını kıskanmaktır. Sevgi; Hasan ve Hüseyin'dir, dedesinin omuzlarında. Sevdiğin şeylere de dikkat et! Parayı koyacağın yer cebindir. Sakın kalbine koyma. Dünyaya dair herhangi bir şeyi kalbine koyarsan içine su alan gemi gibi bu dünyaya batmaya mahkum olursun. Biz, adına dünya dedik ama burası dar-ı fenadır. İnsan bilmese de ziyandadır. Her imtihanda umuda tutunmayı Kur'an'dan öğrendik biz. Sen Kur'an'ı açarsan Kur'an'da seni açar. Saatini cennete KUR’AN'I yaşa kuzum. İbrahimce teslimiyettir umut. Yunusça çırpınmaktır balığın karnında. Deniz yokken bile gemi yapabilmektir bazen. Umut, İmranca nidadır Rabbe. İki Ömer'den birinin hidayeti için duadır Rasulce.

    Kimliğine sahip çık evladım. Nerede olursa olsun islamii bir temsilci olduğunu unutma. Bir insanı kurtarmak tüm insanlığı kurtarmak gibidir. İslam'ı öyle yaşa ki seni öldürmeye gelen sen de dirilsin.

    Bercestem, neden sana Bercestem dediğimi merak ettin mi hiç? En değerlim demektir bercestem. İstiyorum ki senin değerin Allah katında olsun. Ruhun İslam'la sükut bulsun. Sükutun kusurları örten doğruları aşikar eden bir ibadet olsun. Sen susunca edebin konuşsun. Haksızlık karşısında kimliğin ses bulsun.

    İnsanın alçaldıkça yükseldiği tek yer secdedir Bercestem. İnsanlar ikiye ayrılır vaktini 5'e ayıranlar, vaktini boşa ayıranlar. Sen vaktin sahibine vakit ayır ki vaktin bereketlensin. Namaz, hüznün ardına bir hediyedir Rabce. Miraçtır sitre-i münteha'ya. Embiyalarca selamlaşmadır namaz, şifadır ruhlara.

    Sen özünden kaçarsan ölüm gözünden kaçar. "ölüm güzel şey, budur perde ardından haber. Hiç güzel olmasaydı ölür müydü peygamber? "Ölüm, düğün gecesidir Celalettince. Doğumumuz gibi ölümümüz de haktır. Çok şükür ki biz arkamızda bizi hayırlı yerlerde ve hayırlı işlerde anacak miraslar bıraktık. Sana peygamberlerden ve sahabelerden örnek verdim. Onlar varken başkasını sana örnek göstermem güneşin önünde mum yakmak gibi olurdu. Sen de bizim sana yaptığımız gibi İslam için cihat edecek bir nevi sadaka-i cariye hükmünde nesiller yetişmesi için uğraş. Hak yolda tek başına yürümen batıl yolda kalabalıkla yürümenden daha hayırlıdır. Tekliğine aldanma, kimsesizlerin kimsesi Rabbin var. Sen bittim dersin o yettim der. Umudunu, inancını hak yolda yitirme. Allah için yaşamak Taif'te taşlanmak gibidir. Ama unutma ki Taif'ten sonra müjde var. Sabredersen iki cihanda da güzellikler karşına çıkar. Sabır; Yasirce direniştir. Eyyüpçe iyileşmektir, Bilalce sesleniştir. Kudüsçe birkaç damla gözyaşıdır, sabır ve Rasulce bekleyiştir.

    Belki diyeceksin ki babaanne ne çok şey istiyorsun. Bercestem, bu söylediklerim senin için, Allah için, ahiretini kurtarman için. Yolun Allah yolu, ömrün Allah'ın razı olacağı bir ömür olsun. Allah'a emanet ol.

Hacı annesinden Cennet biletine ...

1 Yorum

İbrahim Berbero

İbrahim Berbero

15 Ocak 2024
Esselamu aleyküm verahmetullah veberakatuh.Yuce Rabbim ilmi ile alım olan kullarının zümresine ilhak eylesin amin ya Muin.Sallallahu aleyhim ecmain.MasaAllah.Teberak Allah.Allah C.C Vetekaddes Hz.riinin Rahmetli ve bereketi üzerinize olsun.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Yazarın Diğer Makaleleri