KAYSERİ'DE 5 BİN KİŞİYİ AYNI SOFRADA BULUŞTURAN DEVASA LEZZET ŞÖLENİ...
Binlerce kişi tek bir mahallede, aynı sofra etrafında kenetlendi. Dev kazanların kaynadığı etkinlik, siyaset ve halkı iç içe geçirdi. Bölgenin en büyük buluşmalarından biri olan bu dev organizasyonda dayanışma ruhu zirveye çıktı.

Kayserianahaber - Kocasinan ilçesine bağlı Kuşçu Mahallesi, yılın en kalabalık ve en lezzetli günlerinden birine sahne oldu. Geleneksel olarak düzenlenen Pilav Şenliği, bu yıl adeta devasa bir panayır havasında geçerek tam 5 bin kişiyi tek bir noktada buluşturmayı başardı.
Sıcak dumanların yükseldiği dev kazanların etrafında sadece mahalle sakinleri değil, çevre bölgelerden akın eden binlerce vatandaş da bir araya geldi. Resmiyetin tamamen rafa kalktığı etkinliğin sürpriz olmayan konukları arasında AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler ve Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar da vardı. Kuşçu Mahallesi Muhtarı Cengiz Tunga'nın ev sahipliğinde gerçekleşen şölende, protokol üyeleri kalabalığın arasına karışarak vatandaşlarla samimi sohbetlere daldı.
Sadece bir tabak pilav ikramının çok ötesine geçen bu devasa organizasyon, metropolleşen şehir hayatında unutulmaya yüz tutmuş mahalle kültürünün ne kadar güçlü bir şekilde yaşadığını bir kez daha kanıtladı. 5 bin kişinin aynı anda geleneksel lezzetleri paylaştığı etkinlik, bölgenin en önemli sosyal dayanışma sembollerinden biri olarak hafızalara kazındı.
