KAYSERİ'NİN GÖZDESİ TALAS'TA YILDIZLARIN ALTINDA MÜZE KEYFİ
Talas'ta hayata geçirilen 'Gece Müzeciliği' ile mesai sonrası serin yaz akşamları kültür ve doğayla buluşuyor. Ziyaretçi rekorları kıran yeni saat düzenlemesi vatandaştan tam not aldı.

Kayserianahaber - Kültür ve Turizm Bakanlığının başlattığı 'Gece Müzeciliği' projesi, Talas Belediyesinin dinamik dokunuşuyla ilçede yeni bir turizm hareketliliği yarattı. Geçtiğimiz yaz başlayan ve bu yıl da devam eden uygulama kapsamında, ilçedeki önemli müzeler, sosyal tesisler ve doğa alanlarının kapanış saatleri esnetildi. Mesai çıkışı serin yaz akşamlarını değerlendirmek isteyen vatandaşlar, bu sayede kültürel ve sosyal alanlara akın etti.
Kültür Rotalarında Rekor Yoğunluk Talas'ın en çok ilgi gören mekanlarından "Çanakkale’den Cumhuriyet’e 100. Yıl Müzesi" ve "Su Medeniyetleri Galerisi" haftanın altı günü saat 19.00'a kadar kapılarını açık tutuyor. Yaman Dede Konağı'ndaki "Tıpkı Basım Mushaflar Kur’an-ı Kerim Sergisi" ise 10.00-18.00 saatleri arasında tarih meraklılarını ağırlıyor. Ziyaret saatlerindeki bu akılcı esneme, mekanların ziyaretçi sayılarında gözle görülür bir sıçrama yarattı.
Doğada Kesintisiz Mola Sadece müzeler değil, şehrin oksijen depoları Zincidere 100. Yıl ve Ali Dağı mesire alanları da gece rutinine entegre edildi. Sabah 07.00'de açılan bu doğa harikası alanlar, gece 23.00'e kadar vatandaşlara hizmet vererek bunaltıcı yaz günlerinde uzun soluklu bir nefes alma imkanı sunuyor. Pazartesi günleri ise tüm bu mekanlar, detaylı temizlik ve genel bakım çalışmaları nedeniyle dinlenmeye alınıyor.
Başkan Yalçın'dan Vizyon Vurgusu Uygulamanın halktan büyük takdir topladığını belirten Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, ilçenin tarihini, kültürünü ve doğasını koruyarak dört mevsim yaşanabilir alanlar sunduklarını vurguladı. Başkan Yalçın projenin doğrudan sokağa yansıyan etkisini, "Her yaş grubundan vatandaşımıza hitap eden mekânlarımızla yaz akşamlarına renk katmaya devam ediyoruz." sözleriyle özetledi.
