Çukurca’dan Kayseri'ye Geldiler, Tarihle Buluşmanın Kalbinde Duygulandılar
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın Kayseri’ye kazandırdığı Çanakkale’den Cumhuriyete 100. Yıl Müzesi, ziyaretçilerin ilgi odağı olmaya devam ediyor.
Hakkari Çukurca Kaymakamlığı tarafından hayata geçirilen “Babalar ve Oğullar Çanakkale Yolunda” projesi kapsamında Çukurca’dan yola çıkan bir grup öğrenci, öğretmenleriyle birlikte Talas’a geldi.
Talas’ın tarihi ve kültürel mekanlarını gezen kafile, son olarak Çanakkale’den Cumhuriyete 100. Yıl Müzesini ziyaret etti. Müze Koordinatörü Öğr. Gör. Ahmet Nedim Kilci rehberliğinde gerçekleştirilen gezide öğrenciler, Çanakkale Savaşı’ndan Cumhuriyet’e uzanan kahramanlık hikayelerini yerinde görme fırsatı buldu.
Ziyaretin ardından duygularını paylaşan öğrenciler, “Çanakkale’yi henüz görmeden buradaki atmosfer bizi derinden etkiledi. Tarihin izlerini hissettik. Bu müzeyi kuranlara ve bizi sıcak bir şekilde ağırlayanlara teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
Müze gezisini büyük bir ilgiyle tamamlayan grup, kendilerine gösterilen misafirperverlikten dolayı Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’a teşekkür etti.


Hen�z Yorum yok