
Kayseri’de Elektrikli Araç Şarj Ağı Büyüyor: Hedef 120 İstasyon
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, çevreci ve ekonomik ulaşım yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Şehir genelinde yaygınlaştırılan K-Şarj Elektrikli Araç Şarj İstasyonları ile Kayseri, Türkiye’nin en uygun fiyatlı şarj hizmetini sunan şehirlerinden biri olmayı sürdürüyor.
Hunat Enerji’nin işletmesini yürüttüğü K-Şarj ağı, bugün itibarıyla Kayseri merkez ve ilçelerinde 73 farklı noktada hizmet veriyor. Bu istasyonlarda toplam 336 şarj soketi bulunurken, bu sayının 86’sı hızlı DC, 164’ü ise AC şarj tipi olarak faaliyet gösteriyor. Günlük ortalama 300 elektrikli araca hizmet sunan bu ağ, 2025 yılı sonuna kadar 120 istasyona çıkarılacak.
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın öncülüğünde hayata geçirilen K-Şarj projesi; Melikgazi, Kocasinan, Talas, Bünyan, Develi, İncesu, Pınarbaşı, Yeşilhisar, Özvatan ve son olarak Yahyalı ilçesini kapsayan geniş bir coğrafyada yaygınlaştırıldı. İlçe merkezlerinde de kurulan istasyonlarla elektrikli araç kullanıcılarının erişimi kolaylaştırıldı.
K-Şarj istasyonları, genellikle halka açık park alanları ve belediyelere ait sosyal tesislerin yakınında konumlandırılarak, sürücülere konforlu ve güvenli bir şarj imkânı sunuyor. Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin yeşil enerjiye verdiği önemle gelişen bu şarj altyapısı, sadece çevreye değil, aynı zamanda şehir ekonomisine de katkı sağlıyor.
Elektrikli araçların yaygınlaşmasına öncülük eden bu çevreci yatırım, Kayseri’yi sürdürülebilir ulaşımda Türkiye’nin örnek şehirlerinden biri haline getiriyor.
Henüz Yorum yok