AV. MUSTAFA İLHAN

-YENİ- İMAMOĞLU İDDİANAMESİ

            İMAMOĞLU İDDİANAMESİ

İmamoğlu ve 402 kişi için düzenlenen görebildiğim iddianame 3741 sayfa.

            Bir iddianame adı üstünde adı üstünde iddia. İddia ne demek bir hususta doğruluğu henüz ispatlanmamış ancak iddia eden tarafından makul şüphe derecesine ulaşmış olayların öne sürülmesi demektir. O halde iddianameye siyasi demek için de suç ve suçlu demek içinde erken demektir.  

            Ancak iddianamede öyle iddialar var ki daha okur okumaz makul şüphe olmaktan çıkıp inandırıcı delillerle vicdanen sizde olayların suç olduğu kanaatini uyandırıyor.

            Casusluk soruşturmasında belediyeden kişilere ait bilgileri Hüseyin Gün’e aktaran Necati Özkan’ın cep telefonunda bulunan bir yazıda; İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca operasyon hazırlığı olduğu ve aşağıdaki tedbirlerin alınması isteniyor.

            “- Öncelikle yakın akraba ilişkileri olmayan, güvenilir bir kişi üzerinden kimsenin bilmediği yeni bir ofisin hazırlanması gerektiği,

- İnternete daha önce hiç bağlanmamış yeni bir Bilgisayar temin edilerek önemli ve özellikli

bilgiler ile dosyaların sadece bu bilgisayarda bulunması gerektiği,

- Başkası adına daha önce hiç kullanılmamış yeni hat ve sıfır telefonun temin edilmesi

gerektiği,

- Temin edilecek bu telefonun eski tip, internete bağlı olmayan, akıllı olmayan yani klasik telefonlardan tercih edilmesi gerektiği,

- Yine bu telefonun yalnızca bir kaç kişi tarafından bilinecek olan yeni numaralar ile sadece özel ve stratejik görüşmelerin yapılması gerektiği” talimatları verilmiştir.

            Saklayacağı bir şeyi olmayan kişilerin böyle bir talimat vermesi hayatın olağan akışına uygun mudur?

            İstanbul İl Başkanlığının alınması sürecinde hangi belediyeden kaç lira geldiği, kimlerin getirdiği, kimlere salınan parayı tamamlamadıkları nedeniyle baskı yapıldığı, paraların nerede kimler tarafından toplandığı, hangi döviz bürolarına gönderildiği, burada dövize çevrilip getirilip nerede biriktirildiği, getiren, dövize çeviren, alan, veren etkin pişmanlıktan suçunu itiraf edenlerce dile getiriliyor.

            İmamoğlu gözaltına alınınca konutundaki kayıt cihazının sökülmesini koruma amiri emrediyor.  Konutun görevlisi emir üzerine söküp konut dışında resmi bir araba ile gelen görevlilere verdiğini, cihazı alan görevlinin kendi görev yaptığı yere götürme talebine olmaz orada şu anda polis operasyon yapıyor denildiğini, bu kişilerin cihaza zarar verdikten sonra belediyenin başka bir bölümüne götürdüklerini ifadelerinde belirtiyorlar. Cihaz elinde ele geçirenlerde bu kişilerden aldıklarında cihazın zarar verilmiş olduğunu ifadelerinde belirtiyorlar. İsimleri özellikle yazmıyorum. İsteyen daha ayrıntılı görebilir. Savcılık arada boşluk bırakmadan hemen herkesin ifadesi birbirini tamamlayacak şekilde delillerdirmiş iddianameyi.

            Bir hastane onayı için 8 milyon istendiğini, bu paranın kreş yapılması yolu ile karşılanması istendiğini, kabul etmeyen yöneticiler bizzat İmamoğlu’na şikâyette bulununca “siz başkana şikâyet etmişsiniz artık para nakite döndü diyerek istedikleri parayı aldıkları bizzat hastane yöneticilerince anlatılmış.

            Yüzlerce ihaleye fesat karıştırmış. Bununla ilgili ayrıntılı bilgiler verilmekte. Her bir ihalede nasıl fesat karıştırıldığı, ne kadar haksız kazanç elde edildiği, ihale alanlardan temin edilen paraların nasıl dövize çevrildiği açıklanmış.

            Özetle söylendiği gibi gizli tanıkların ifadesine dayanan bir iddianame olmayıp, soruşturma başlatılırken bu gizli tanıkların genel bilgi vermeleri olmuş ancak savcılık daha sonra bu genel bilgileri somut etkin pişmanlık ifadeleri, HTS kayıtları, baz kayıtları, banka kayıtları, masak raporları,  ele geçen evraklarla kanıtlamaya çalışmışlardır.

            Yargılama safhasında tehdit ve şantajlarla bu itirafçıların bir kısmı çark edecek olsa da güneş balçıkla sıvanmayacak derecede parlıyor. Binlerce sayfalık iddianame makul şüphenin çok ötesinde delillerle dolu.

Benim CHP’lilere tavsiyem yoğurdun siyah olduğuna inanmaya çalışmayın. Bu iddiaların birisi dahi doğru olsa cezalandırmak için yeterli kabul edilir. Partinizi suçlamalardan sıyırmak istiyorsanız suçlu olduğu iddia edilenlerin arkasından çekilin.

                                                                       Kayseri Strateji Derneği Başkanı
                                                                                   Av. Mustafa İlhan     

 

 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Yazarın Diğer Makaleleri