İsrail'e büyük şok! Demir Kubbe pamuğa döndü

Filistin direnişinin İsrail işgali altındaki topraklara yönelik fırlattığı 803 roketten ancak 179'u Demir Kubbe Hava Savunma Sistemi tarafından engellenebildi.

www.haber7.com sitesinde yayımlanan habere göre;

İsrail güçlerinin Gazze'de bulunan İslami Cihad komutanları ve ailelerini hedef alan katliamının ardından Gazze'den cevap gecikmedi. Filistin direnişi Gazze'den İsrail işgali altındaki topraklara yönelik büyük bir füze saldırısında bulunurken toplamda 800'ü aşkın füzenin ateşlendiği öğrenildi. İsrail işgali altındaki topraklara ulaşan füze sayısının ise 624 olduğu belirtildi.

DEMİR KUBBE YERLE BİR OLDU

Filistin direnişinin Gazze'den İsrail işgali altındaki topraklara yönelik başlattığı füze saldırıları sonucunda füzelerin çok büyük bir kısmının hedefe ulaştığı görüldü. Konuya dair İsrail Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada "Gazze'den 803 roket atıldı. 179'u Hava Savunma Sistemlerimiz tarafından engellendi." denildi. İsrail'in yaptığı açıklamadan da anlaşıldığı üzere İsrail'in büyük bir övünçle bahsettiği Demir Kubbe Hava Savunma Sistemi son derece başarısız bir grafik gösterdi. Öte yandan söz konusu durum "Filistin tarihinde görülmemiş bir başarı" olarak nitelendirildi.

FÜZELER TEL AVİV'E KADAR UZANDI

İsrail güçlerinin Gazze'de gerçekleştirdiği katliama cevaben işgal altındaki topraklara saldırı başlatan Filistin direnişinin uzun menzilli füzeleri de gündem oldu. Söz konusu füzeler Tel Aviv'e kadar uzanırken bu durum İsrail cephesinde büyük bir şoka neden oldu.

haberin linki 

https://www.haber7.com/guncel/haber/3324302-israile-buyuk-sok-demir-kubbe-pamuga-dondu

Diğer Haberler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler