Ahmet Konaç

Kadir Gecemiz Mübarek Olsun

On bir ayın sultanı Ramazan ayının içine saklanmış bir inci Kadir gecesi...Müslümanların bayramı Kuran-ı Kerim’in indirildiği gece.

Kıymetli dostlar on bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayına başlarken başı rahmet, ortası bereket sonu cehennemden kurtuluş olan ramazan ayının son günlerine doğru bereketiyle  gelmekteyiz ve mübarek ayın içinde bulundurduğu Kur'an-ı Kerim'in o gece de indirildigi  Hz. Muhammed'in "Kadir gecesini Ramazan ayının son on günündeki gecelerde arayınız!" hadisinde bildirdiği mübarek gece... Kadir gecesine bir kez daha   erişmenin sevincinin ve mutluluğunun  içindeyiz.

Kadir gecesi denilince Kadir Gecesi, İslam dinindeki en önemli gecelerden biridir. Kadir Gecesi, Allah'ın insanlara olan merhametinin, bağışlamasının ve lütfunun zirveye ulaştığı bir gecedir. Bu gece, Kur'an-ı Kerim'in ilk ayetlerinin Hz. Muhammed'e vahyedildiği gece olarak kabul edilir. Hz. Muhammed'e vahyedilen ilk ayet "Yaratan Rabbinin adıyla oku!" ayetidir.

Müslümanlar, Kadir Gecesi'nde  ibadetlerle Allah'ın lütfuna erişmek ve günahlarından arınmak için dua ederler. Kadir Gecesi'nde yapılan ibadetlerin faziletinin bin aydan daha fazla olduğu düşünüldüğü için bu geceye "bin aydan daha hayırlı" denilmektedir.

Kadir gecesi sevginin saygının  hoşgörünün arttığı  bir gecedir  .

Bu duygu ve düşüncelerle, Aziz Milletimizin ve İslam Alemi’nin Kadir Gecesi’ni tebrik ediyor, tuttuğumuz oruçları ve yaptığımız tüm ibadetlerimizi kabul etmesini, bu gecede yapılan duaların İslam Alemi’nin birlik ve beraberliğine, insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

Selam ve dua ile 🤲
Ahmet Konaç
Melikgazi Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Yazarın Diğer Makaleleri