Ahmet Gökhan Fakıoğlu

LGS İçin Altın Öneriler

Bu yıl Liselere Geçiş Sınavı (LGS) 5 Haziran'da yapılacak, uzun bir maratonun son günlerindeyiz, sınava sadece 48 gün kaldı. Sınavı bir koşu yarışına benzetirsek, maraton koşucuları yarışın bitmesine yakın zamanlarda güçlerini sonuna kadar kullanarak depar atmaya ve yarışı en önde bir dereceyle bitirmeye çalışırlar. Sınava hazırlanan 8.sınıf öğrencilerimizin de emeklerinin karşılıklarını en iyi bir şekilde alabilmeleri için son günleri çok iyi değerlendirmeleri ve en yüksek motivasyonla çalışmaları gerekmektedir. Nitelikli bir liseyi kazanmak geleceğimiz için dönüm noktası olabilir. Son günlerin en verimli şekilde nasıl değerlendirebileceği hususunda aşağıdaki önerilere dikkat edelim.

1.- Sözel oturumda ilk olarak Türkçe'den başlayıp daha sonra en başarılı olduğunuz dersten çözmeye devam edin, sayısal oturumda Fen Bilgisinden daha başarılıysanız önce Fen Bilgisinden başlayın. Bazı denemelerde farklı derslerden başlayarak kendinizi test edin.
2 - Daha önceki yıllar LGS'de çıkmış soruları mutlaka çözmelisiniz.
3 - Meb Örnek soruları bitirmelisiniz (MEB LGS soru bankası).
4 - Son 48 gün tüm vakitlerinizi çok iyi değerlendirmelisiniz.
5 - Denemelerde kaçırılan soruların mutlaka çözülmesi ve o konuyla ilgili soru bankalarından en az 100 soru çözülmesi.
6 - Denemeler gerçek sınav formatında olduğu için ne kadar çok deneme çözülürse netler o kadar artar.
7 - Hergün düzenli paragraf çözülmeli, bu tüm dersleri pozitif etkiler (sözel mantık, tablo-grafik yorumlama soruları çok önemli)
8 - Matematik de her zaman yanlış yaptığımız ya da hiç yapamadığımız konularda sırasıyla temel sorular, kolay sorular, orta ve son olarak da zor düzeyli sorular çözülerek çalışılmalı. İlk önce soruları çözmek çok uzun zaman alacak ama zamanla hızlanacaksınız, sabırla çalışmaya devam etmelisiniz. Çözemediğini z her bir sorunun çözümünü mutlaka hocanızdan dinleyin.
9 - Günde en az 200 ortalama 270 ve üstünde soru çözmelisiniz. Bu dönemde yaptığınız her yanlış, doğrusunu öğrendiğinizde size LGS'de attı puan olarak gelecek.
10 -Her denemede hedefimiz bir öncekine göre netlerimizi yükseltmek olmalı kendi kendinizle yarışmalısınız. Denemelerde inişler çıkışlar olacak ama denemede yaptığınız yanlışları daha sonra anlayarak çözümüne baktığınızda LGS'de en başarılı sonucu alırsınız.
11 - Moral motivasyon ve azminizi yüksek tutun, son 48 günü iyi değerlendirin o zaman bu işi başaracaksınız.
12 - Çok kolay bir soruyu herkes zor bir soru derse soruya ön yargılı bakan bir öğrenci çözemez, tam tersi zor bir soruya kolay sende yapabilirsin denildiğinde öğrencilerin kendine güveni artar ve çözebilir, bu açıdan moral motivasyon ve kendine güven çok önemli.
13 - Sizin çalışma motivasyonunuzu düşüren kimselerle görüşmeyeceksiniz. Cep telefonu, bilgisayar oyunları, televizyon gibi vaktinizi öldürecek şeylerden sınava kadar kesinlikle uzak duracaksınız.
14 - Branş demelerini çözmelisiniz.
15 - Yanlışlar yapıp, doğrusunu öğrenip ardından tekrar yanlışlar yapıp doğrusunu öğrenerek LGS’ye girdiğinizde tıkır tıkır yapacaksınız inşallah.
16 - Demene sınavlarında yapamadığınız size çok zor gelen sorulara çok takılmayın, sorunun yanına zorluk derecesine göre tek, çift yada üç yıldız koyun, normal zorluktaki ve kolay soruları bitirdikten sonra zorluk derecesi az olandan fazla olana doğru boş bıraktığınız sorulara yeniden dönün (Turlama Tekniği).
Unutmayın: 48 gün sonra çalışmak istesenizde iş işten geçmiş olacak pişmanlık yaşamamak için bu önerilere harfiyen uyun, Rabbimiz muvaffak etsin inşallah...

Gökhan FAKIOĞLU
Eğitimci Yazar

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Yazarın Diğer Makaleleri