Mahmut Sami Saka

Türkiye’nin Gurur Markası #TOGG

Türkiye’nin Gurur Markası #TOGG

Türkiye üretimde yaptığı atakla son dönemin en önemli üretici ve ihracatçı partneri olarak Dünya’da konumunu güncellemektedir .

Özellikle Avrupalı şirketlerle yeni dönemde yapılan işbirliktelikleri , ülkemizin rolünü çok daha önemli bir konuma getirmiştir.

Bu aşamada üretmek ve bunu ihraç etmek ayrı bir önem kazanmıştır.

Türkiye’nin ilk elektrikli yerli otomobili olarak tarihe geçecek TOGG , dünyada çok önemli bir dönüşüm yaşanan elektrikli araçlar sektöründe çok kıymetli bir adımla yerini almaktadır.

“Bir otomobilden fazlası” sloganı ile yola çıkan #togg , Birbirine bağlı akıllı cihaz ve servisler tasarlayarak kullanıcıların hayatlarını kolaylaştıran bir ekosistem inşa ediyor ve  Sıfır emisyonla sürdürülebilir bir gelecek için adımlar atmaktadır.

Bu yazıyı kaleme almak istememin ana sebebi ülkemizin kendi dinamikleri ve potansiyelinin ne kadar önemli ve ortaya çıkarılması gerektiğinin altını çizmektir.

Mercedes markası 2022 yılında dünyadan aldığı sipariş adedi 117 bindir.

Togg markasının , daha henüz bir satış ofisi olmamasına rağmen 7 günde 100 bin adet sipariş almış olması bahsettiğim dinamiğin ne kadar önemli olduğunun en önemli göstergesidir.

Türkiye’nin Otomobil Girişim Grubu , TOGG ; 4 sektör devi ve Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu; Anadolu Grubu, BMC, Turkcell, Zorlu Holding ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Togg’u kurmak için 25 Haziran 2018’de güçlerini birleştirdi. Amacımız, fikri ve sınai mülkiyeti %100 Türkiye’ye ait küresel bir teknoloji markası ortaya çıkarmak ve Türkiye’nin mobilite ekosisteminin çekirdeğini oluşturmaktır.

Togg ; . 2030 yılına kadar pazardaki farklı ihtiyaçlara cevap verecek toplamda 5 farklı gövde tipinden oluşan bir portföyü olacak. Togg, önümüzdeki 15 yıllık süreçte GSYİH’mize 50 milyar avro, cari işlemler açığımıza 7 milyar avro katkı sunacak, 5 bin kişiye doğrudan olmak üzere toplamda 20 bin kişiye istihdam sağlayacak.

Ülkemizin daha fazla ürettiği ve bu alanlarda dinamiklerini keşfettiği güzel günleri görmeyi umut ederek sözlerimi tamamlamak istiyorum.

İlginize teşekkürler,

Mahmut Sami SAKA

27.03.2023

1 Yorum

Hülya Ulucan Ba

Hülya Ulucan Ba

29 Mart 2023
Emeği geçen herkesten Allah razı olsun, yollarını açık etsin.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Yazarın Diğer Makaleleri