
Trafik Dedektifleri Bünyan’da Sürücü Bilincini Küçük Yaşta Aşılıyor
Kayseri İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, “Trafik Dedektifleri Projesi” kapsamında öğrencilere yönelik eğitim çalışmalarını sürdürüyor.
Bu kapsamda 16 Ekim 2025 tarihinde Bünyan Yeni Süksün İlkokulu ve Ortaokulu ile Muzaffer Oflaz İlkokulu ve Ortaokulunda toplam 158 öğrenciye trafik güvenliği eğitimi verildi.
Eğitimlerde, karşıdan karşıya geçme kuralları, ışık kuralları, emniyet kemerinin önemi, karayolu üzerinde yayaların doğru hareket tarzı, yaya ve okul geçidi kullanımı gibi konular uygulamalı olarak anlatıldı. Ayrıca, fermuar tekniğiyle yol verme ve diğer genel trafik kuralları da öğrencilere aktarıldı.
Programın amacı, çocuklarda küçük yaşlardan itibaren trafik bilinci ve güvenli davranış alışkanlıkları kazandırmak olarak ifade edildi.
Hen�z Yorum yok