Ustanın Mirası Emanet Edildi: Mimar Sinan’ın Evi Artık Kültür Bakanlığı’nda
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun’un katılımıyla, Mimar Sinan Evi’nin kullanım protokolü imzalandı. Tarihi yapı, 20 yıllığına Kültür ve Turizm Bakanlığı’na tahsis edildi.
Kayseri’nin Ağırnas Mahallesi’nde yer alan ve hâlihazırda ziyarete açık olan Mimar Sinan Evi, artık Kültür ve Turizm Bakanlığı sorumluluğunda faaliyet gösterecek. Kayseri Valiliği Toplantı Salonu’nda düzenlenen törenle imzalanan protokol kapsamında, Büyükşehir Belediyesi mülkiyetinde bulunan tescilli kültür varlığı, Bakanlığa bedelsiz olarak devredildi.
Protokole, Vali Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun imza attı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, bundan sonraki süreçte yapının korunması, tanıtımı ve içerik zenginleştirme çalışmalarını üstlenecek. Böylece Mimar Sinan Evi, ulusal ve uluslararası ziyaretçiler için daha geniş kapsamlı bir kültürel deneyim merkezi haline gelecek.
Başkan Büyükkılıç, Mimar Sinan’ın insanlık tarihine yön vermiş bir deha olduğunu vurgulayarak, “Bu ev, hem Kayseri’nin hem insanlığın ortak mirasıdır. Bu iş birliğiyle Mimar Sinan’ın emaneti emin ellere teslim edilmiş oldu,” dedi.
Vali Gökmen Çiçek ise, “Bu topraklar, Mimar Sinan gibi bir ustayı yetiştirdi. Onun mirasına sahip çıkmak hepimizin görevi. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın katkısıyla bu miras daha da güçlü korunacak,” ifadelerini kullandı.
Bu devirle birlikte, Mimar Sinan Evi hem özgün kimliğini koruyacak hem de bakanlık destekli projelerle yeni nesillere ilham vermeye devam edecek.

                                                                    
                                                                    
                                                                    
                                                                    
                                                                    
                                                                    
                                                                    
                                                                    
                                                                    
                                                                    
                                                                    
                                                                    
                                                                    
                                                                    
                                                                    
Hen�z Yorum yok