
Şehit Cennet Yiğit İmam Hatip Ortaokulu’ndan LGS’de Bir Kez Daha Büyük Başarı
Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde bulunan Şehit Cennet Yiğit İmam Hatip Ortaokulu, 2025 LGS’de gösterdiği üstün başarıyla adından yine söz ettirdi. Okul öğrencilerinden Emre Sarıkaya, 500 tam puan alarak Türkiye birincileri arasında yer aldı. Kayseri'de tüm resmi ve özel okullar dahil 6 yıldır genel LGS ortalamasında Kayseri birinciliği ünvanını sürdürdü.
2022 yılında Harun Harman, 2023’te Z. Ahsen Tanış ve Z. Neva Gürbüz, 2024’te ise Büşra Balaban ile Türkiye birincilikleri elde eden okul, 2025 yılında da bu başarı zincirine Emre Sarıkaya ile yeni bir halka ekledi.
Yüzdelik Dilimde Üst Düzey Performans
Okul, yalnızca Türkiye birinciliği ile değil, genel başarı oranıyla da dikkat çekti. 2025 LGS’ye giren 125 öğrenciden 23’ü yüzde 1’lik dilimin altında yer aldı. Okulun genel puan ortalaması ise 445,02 olarak açıklandı.
89 Doğruyla Zirveye Yaklaştılar
Emre Sarıkaya’nın ardından Süleyman K. Özgan, Ali Eren Seyhan, Eymen Akyürek, Nihat Mısır, Emir Duman ve Nisanur Karakuş gibi birçok öğrenci 89 doğru yaparak yüzde 0,08 ila yüzde 0,21 aralığında dereceler elde etti. Bu öğrenciler, Türkiye genel sıralamasında ilk yüzde 1’lik dilimde yer almayı başardı.
Kurumsal Başarı Tesadüf Değil
Şehit Cennet Yiğit İmam Hatip Ortaokulu, son dört yılda Türkiye birincileri çıkarmasıyla eğitim kalitesini istikrarlı şekilde ortaya koyuyor. "Her Alanda 1’inciyiz" mottosuyla yürütülen akademik çalışmalar ve öğrenci takibi sayesinde, okul hem bireysel hem kitlesel başarıda önemli bir örnek teşkil ediyor.
Henüz Yorum yok