Ramazan’da Duygu Sömürüsü Oyunu Bozuldu: Zabıtadan Dilencilere Müdahale
(RHA) – Kayseri Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, Ramazan ayında artan dilencilik faaliyetlerine karşı denetimlerini sıklaştırdı. Kocasinan ilçesinde iki kişinin vatandaşların merhamet duygularını istismar etmek için kurduğu yöntem ekiplerin dikkati sayesinde ortaya çıkarıldı.
Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, Ramazan ayında vatandaşların dini ve insani duygularını kullanarak haksız kazanç elde etmeye çalışan kişilere karşı kent genelinde yoğun denetimler gerçekleştiriyor. Bu kapsamda Kocasinan ilçesinde dikkat çeken bir olaya müdahale edildi.
Kocasinan ilçesi Bekir Yıldız Bulvarı üzerinde bulunan bir çöp konteynırı çevresinde iki kişinin sürekli dilencilik yaptığı yönünde ihbarlar üzerine zabıta ekipleri bölgede inceleme başlattı.
Yapılan kontrollerde, söz konusu kişilerin evlerinden getirdikleri çeşitli eşyaları çöp konteynırının yanına bırakarak çöpten malzeme topluyormuş izlenimi oluşturmaya çalıştıkları tespit edildi. Bu yöntemle vatandaşların merhamet duygularını harekete geçirerek para topladıkları belirlendi.
Sabah saatlerinden akşam saatlerine kadar aynı noktada bulunan şahısların, zabıta ekipleri tarafından bölgeden uzaklaştırılmalarına rağmen kısa süre sonra yeniden geri geldikleri öğrenildi. Üzerlerinde kimlik bulunmadığı belirlenen kişiler zabıta ekipleri tarafından bulundukları yerden men edilerek bölgeden uzaklaştırıldı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, özellikle Ramazan ayında vatandaşların iyi niyetini istismar eden kişilere karşı denetimlerin artarak devam edeceğini belirtirken, vatandaşlardan da bu tür durumları yetkililere bildirmeleri istendi.



Hen�z Yorum yok