AFİFE BETÜL

FIRSATTA SON ON GÜN

FIRSATTA SON ON GÜN 

Ramazan ayı bir zip dosyası gibidir. Bu ayda amellerimiz katlanarak yazılır, imanımıza güçlü takviyeler yapar. Kalan aylarda bu dosyayı açar açar kullanırız. İnsan çeşitli sınavlara maruz kalır, halden hale geçer, türlü eşikler atlar. İmanımız bizi bu hallerde yalnız bırakmaz refikimiz olur. Tutulan oruçlar, anlayarak okunan Kuranlar, huşu ile kılınan namazlar, güzellikle yapılan hayırlar, verilen zekat ve sadakalar, tutulan öfke ve kinler, affedilen hatalar zip dosyasına dolar. Kulluğumuzun en iyi halini yaşama temrini yoğun geçer. Fakat koca yıl bu kazanımları kullanacağımız düşünülürse buna ihtiyacımızın ne denli çok olduğunu görürüz. Yazın kışa hazırlık yaparız kilerimiz dolar. Ramazanda da kalan 11 aya / kalan ömre hazırlık yapmış oluruz. Bayrama eriştiğimizde doğruyu batıldan ayırma refleksimiz, amele koşma hızımız, gözümüzün basireti, gönlümüzün feraseti, öfke kaslarımızın gücü artmış, dilimizin freni güçlenmiş olur.

Mübarek ayın son on gününe eriştik. Belki geçen yirmiyi gafilce uğurladık. Son on gün fırsatı var önümüzde şimdi. İçinde Kadir Gecesinin de saklı olduğu son on. Allah Rasulü son on güne vardığında mescitte itikafa çekilirdi. Az yer içer, az uyur ibadeti artırırdı. Kuranı Kerim'de "akifun" kelimesiyle ifade edilir. Akif kelimesinin çoğuludur. Akif, bir şeyde sebat eden, Allaha yönelen, ibadet maksadıyla mübarek bir yere çekilen, devamlı ibadetle meşgul olan demektir. Gelin biz dr akifun olalım, akifler safına girelim. İmkanı olan itikaf mescitlerini araştırsın ( Kayseri müftülüğü sayfasından listeye ulaşabilirsiniz. 87 cami var listede) itikafı Rasulullahın yaptığı gibi yapsın, imkanı olmayan evinin bir odasını yahut köşesini itikaf mahalline çevirsin. On gün yapamayan günlük yapsın, günlük yapamayan saatlik yapsın. Hiçbir şey yapamayan kılacağı teravih öncesi, okuyacağı mukabele öncesi itikafa niyet etsin. O ibadeti bitene dek ara vermesin, konuşmasın. Bu müekked ( kuvvetli) sünnetin sevabından kendini mahrum etmesin.

Bitiş çizgisi ufukta göründü. Görünen hedefe yaklaşınca hız artırılır, son hayretler sarf edilir. Nefsimizin bizi yorgunluğa yılgınlığa çekmesine müsaade etmeyelim. Son on günü yüz günlük berekete dönüştürme imkanını değerlendirelim. "Hitamühü misk" olsun Ramazanımız. Sonu misk olacak mutlu sona ulaşalım.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Yazarın Diğer Makaleleri