Av.Fevzi Konaç

Akıncılar… Milli Görüş… Ak Parti… Ayşe Böhürler

AKINCILAR… MİLLİ GÖRÜŞ… AK PARTİ… AYŞE BÖHÜRLER

Mazisi 1444 yıllık ama bu topraklarda ete kemiğe bürünerek 60 yıllık bir hareket ve dava olarak geldi bugünlere Akıncılar/Milli Görüş Hareketi. Salı akşamı bu değerlere Kayseri’de hizmet etmiş ağabeyler ve büyüklerle bir araya geldik. Seçim öncesi bu kritik seçimde safımızı netleştirmek ve CB destek vermek amaçlı olarak bu davaya hizmet etmiş elleri öpülesi büyüklerimizi gördük ve dualarını aldık. Dile kolay 60 yıllık acı ve gözyaşı dolu bu serüvende nice badireler atlatmış ama yollarından hiç dönmemiş dava çınarları. Zor zamanın ve yokluğun kahramanları. Adları listelerden silinmiş, hatırları sorulmaz olmuş, ziyaret edilmez ve gönlü alınmaz olarak neredeyse unutulmuş dava erleri. Buna rağmen ne küsmüşler ne de taviz vermişler duruşlarından. Mikrofonu her eline alan büyüğümüzün hitabette ve şuurda hiçbir şey kaybetmediklerini gördüğümdeki gururu anlatmaktan acizim. Ne güzel insanlar ve ne güzel bir yol.

Anlatılan hikayelerdeki Erbakan Hocamızın yola çıkarken ki yalnızlığı ve teşkilat kurmak için yapılan çalışmalardaki öksüzlük. İllerde ve ilçelerde teşkilat kurarken tek kişinin olmadığı, bulunamadığı ama aşkın ve mücadele azminin zirvede olduğu kurak ve çorak dönemler. Tek başına yola revan olan yüreklerin yazdığı destanla gelinen bugünler. Akıncılarla başlayan ve Milli Görüş hareketiyle çile ve acı dolu mücadele ile yoğrulan insanlarla, ülkenin ve insanlarla dünyanın değişmesinin mayasını çalan yiğitler.

90 yaşında bastonları ile programa katılan MSP Eski İl Başkanlarından Abdurrahman Satoğlu’ndan yine eski il başkanlarımızdan Şifa Türkmen, Kenan Mutlu ağabeyler, Hacı Ali Çakıcı, Mikail Karaköse, Nihat Ekinci  Hocalarımız, Ahmet Erkan, Cafer Beydilli ağabeyler… Milli Nizam, Milli Selamet, Refah, Fazilet Partisi kadroları ve niceleri… İsmini sayamadığım 200 civarında eskimeyen dava büyüklerimiz. Kimseler yokken var olan ancak uzun yıllar unutulan, kendi köşelerine mahkum edilen ve adlarına kalem batırılmayan ama dualarına ve desteklerine duyulan ihtiyaç nedeniyle bir araya getirilen derviş gönüllü güzel insanlar. Allah hepsinden razı olsun.

Seçimler geldi ve bizi bu dava büyüklerimizle bir araya getirerek çok güzel bir akşam yaşattı Faruk Hasetçi ve Oğuz Memiş ağabeyimiz. Söz alanlar başta Erbakan Hocamız olmak üzere o zor dönemin ruhunu, azmini ve hatıralarını anlattılar. Milli Görüş hareketinin, Akıncılar eliyle yetişen neslin dava bilincini teyit eden konuşmalar yaptılar. Bu iklimin yetiştirdiği CB R. Tayyip Erdoğan’ın bayrağı burcun tepesine diken lider olarak bugün de yanında olduklarını ifade ettiler. Bu duruşlarıyla hepimize örneklik teşkil ettiler ve etmeye de devam ediyorlar.

Yalnız dikkatimi çeken şu garipliği masada oturduğum arkadaşlarıma söylemeden duramadım.

Tespitim o ki; Ak Parti’nin kurulduğu tarih itibarıyla Akıncıların ruhu ve Milli Görüş idealleri; her ne kadar dilde yok sayılsa da hem mücadelenin başındaki Reisimizin şahsında başta olmak üzere vardı. Ruhunda, mayasında, kuruluş felsefinde, tohumunda, kadrolarıyla, yaptıklarıyla ve hayalleri ile hemen her icraatında hem de her yerinde vardı. Bana göre bugün de var olmaya devam ediyor. Bu vefa kokan gecede geçmişe dair bunları düşünürken, Ak Parti kadroları içinden o gece aramızda bu misyondan gelen tek kişi aktif görevde ve siyasette yer alan ve hepimizin yetişmesinde emeği olan Talas Belediye Başkanımız Mustafa Yalçın idi. Büyükşehir Belediye Başkanımız Memduh Büyükkılıç programa katılacağı yazılmış olsa da başka bir programı nedeniyle aramızda olamadı. Binlerce aktif siyasi kadro içinden sadece tek kişinin o gece aramızda olması neyi gösteriyor? diye kendi kendime düşündüm. Bu satırları yazarken ne sitem ne bir beklenti ne de başka bir niyet taşımıyorum. Yazarken nefsi bir bakış açısı ile değerlendirilmekten Allah’a sığınıyorum. Zor zamanda yine en önde nimet zamanında en arkada olmak bu topluluğun şiarı olmaya devam edecek Allah’ın izniyle. Ama içimin hüznünü ifade etmeyi; o gün gönlü alınmak için o salona davet edilen insanlar adına vazife sayıyorum.

Bu şehrin Refah Partili belediyelerle tanıştığı günlerden bugüne kadar yerel siyasetini bilen ve görev alan biri olarak Milli Görüş çizgisinin aktörlerini bire bir tanırım ve takip ederim. Gelinen gün itibarıyla anladım ki; bu çizgiden yetişen, bize ağabeylik eden iki kişi dışında o gece salona gelebilecek hiç kimse kalmamış Ak Parti kadrolarında. Yanlışım veya hatam varsa af ola. Kimse inkar edemez ki; Akıncılar/Milli Görüş hareketi Erbakan Hocamızla tohumları atılan ve Reis eliyle bu ülkenin makus talihini değiştiren en önemli siyasi figürdür. Bu topraklarda icraat ve hayallerinin tek tek gerçeklemesi nedeniyle bence Reis eliyle bugün bu hareket iktidardadır.

Bu tespiti yaptıktan sonra abartıyor muyum? bilemem. Ama gördüğüm şu ki; yerel siyasette Ak Parti kadrolarında bu hareketin içinden çıkan ne milletvekili, ne vekil adayı, ne yukarıda bahsettiğim iki güzel ağabeyim ve varsa birkaç istisna dışında ilçelerde belediye başkanı, ne il başkanı, ne il teşkilatlarında yönetim kurulu üyesi, ne ilçe başkanı veya yönetim kurulu üyesi ne de meclis üyeliklerinde tek kişi kalmamış veya yer bulamamış. Milli Görüş gömleği çıkarıldı deniyordu tamam ama galiba yerelde eski veya yeni Milli Görüşçülerde gözden çıkarılmış demekten kendimi alamadım.

O gece kendime ve arkadaşlarıma. “Akıncılar/Milli Görüşçüler başta Reis olmak üzere bu güzel insanlar Ak Partinin temelindeler, mayasındalar, ruhundalar, yürüyüşündeler, yanındalar, bedel ödenen tarafındalar yani tabiri caizse her yerindeler. Ama bu salona baktığımızdaAk Parti bizim neremizde?”  Diye sordum. Elbette değişim ve yenilenmek önemlidir. Ancak davanın özünü ve mayasını da korumak elzemdir. Galiba kabullenmemiz gereken durum şu; bizden dua ve destek istenirken, nostaljik hikayelerde nazire düzülen adamlar olmaktan öte herhangi bir beklenti kalmamış. Bununla avunun ve yetinin çünkü devriniz kapandı, köprünün altından çok sular aktı deniyor sanki. Ne diyelim eyvallah…

Bu tespitten sonra toplantının asıl amacı olan seçimlerde Reis’imize desteğimizi göstermek ve vekil adayı olarak Kayseri’ye yolladığı ve emanet ettiği söylenen salonda aramızda olan adayımız Ayşe Böhürler Hanımefendiye dair birkaç kelam etmek isterim. Televizyonlardan ve çalışmalarından tanıdığımız adayımıza başarılar dilerken, kendi ifadeleriyle “Milli Görüşçü bir aile içinde yetiştiği” bilgisi o geceye dair küçük bir moral olarak kazancımız oldu. Umarım bu yönüyle Ak Parti ile bağı kesilmiş gibi görünen insanlarla yeniden köprüler kurar. Zor ve çile zamanlarında emeği ve gayreti olan, kritik zamanlarda bir araya getirilen ve destek istenen ama diğer zamanlarda hatırlanmayan Akıncı/Milli Görüşçü ağabeylerimiz artık Ayşe Hanımın varlığı ile yetinecek ve sevineceklerdir inşallah.

Dava adamlığı ile şeref bulmak, Reis’in en üst mertebede bizi temsil ettiği ile teskin olmak düştü hissemize. Birilerinden değer verilmeyi (!) beklemeden, davaya olan inançla platonik ve tek taraflı aşk/sevgi ile idare etmek kaldı bu salondaki güzel insanlara. Züğürt tesellisi denmesin ama bizi temsilen var olduğuna inandığımız Reis’e olan desteğimiz ve duamızla bitirelim hikayemizi. Dava adamı olmak ve kalmakla ilgili umudumuzu son nefese kadar taşımakla yetinelim inşallah.

2 Yorum

Naciye Gürbüz

Naciye Gürbüz

05 Mayıs 2023
Fevzi hocam yazınızı büyük bir heyecanla okudum. Bende babası milli görüşe kendini vakfetmis okul dönemlerinde akıncı gençlik içinde kalmış şu anda reisle yürüyen bir kardeşinizim. O kadar güzel şeylere deginmissinuzki .Isimleri okuyunca geçmiş yillalara döndüm. Ak parti içinde reisin düşünceleri ile hiç alakası olmayan insanlar milletvekili il ilçe başkanı oldular. Onların yanlışları Akpartiyi lekeledi gençleri uzaklaştırdı. Bir gerçek var hicbur kimse Reise bir kusur bulamadı. Ben her zaman reis de akıncı ruhunu hissettim. Erbakan hocamın kaygılarını onda gördüm. Yıllarca bu davaya emek verdi omuz verdi. Heba olmasın istiyorum. Sizi reisin yanına o jadar yakistirmıstım ki. Aday adayı olduğunuzda sevinçten gözlerim yaşarmıştı. Reisi yormayacak anlayacak adam gibi adam demistim. Olmadı çok üzüldüm. Ama reise kırılamadım . Yazılarınızı hertürlü takıp ediyorum. Surda Erbakan hocam bir gedik açtı Reis de devam etmeye çalışıyor. Yeni nesile bazı şeyler hikaye geliyor. 80 darbesinin ve sonralarının acılarını yaşayan bizler daha kaygısıyız. Yeni nesile hikaye gelen şeyleri bizleri yaşadık. Bana ne Amerikadan diyen hocamı veya dünya beşden büyüktür veya öne minute diyen reis benim islami anlayışıma yakın olduğu için reisin yanındayım. Yazılarınız içinde teşekkür ediyorum. Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun.

Mahmut

Mahmut

06 Mayıs 2023
Selamun Aleykum Fevzi hocam Milli Nizam Partisini bilmem,en kapatilmis,anahtar MSP ve diğerlerine iyi kotu akkim yeter,dediginiz gibi kimler geldi,kimler geçti,yilini felan hatirlamiyorumda,Halil İbrahim Celik ve Hasan Hüseyin Ceylan abilerim,konusmaci olarak gelmislerdi,Sivas cad.Gursoy duğun salonu vardi bodurumda,oncesi veya sonrasi Memduh bey il başkani idi,chp baska yeri vermemisti,Memduh bey bizi buralara mecbur koşanlar,gün gelip buralara sığmayacağız demisti ,Reisin dediği nirden nireye,daha sonra Hasan Hüseyin CEYLAN abimle 1998 deumre otelin yemeginde karşılaştık,o bana Cumhuriyet Dönemi Din Devlet İşleri diye bir kitap yazdığini alip okumami istedi,aldim okumustum,daha neler neler,öncekilere, Erbakan Hocama Mevlam Rahmet Eylesin,hayattakilerede sihhat afiyet versin.Rabbim iyi ve dürüstleri eksik etmesin.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Yazarın Diğer Makaleleri